Jason Momoa nechal přestavět: Z veterána je elektromobil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jason Momoa nechal přestavět: Z veterána je elektromobil!

Jason Momoa
Jason Momoa (profimedia.cz)

Hollywoodská hvězda, herec Jason Momoa (44), se pustil do přestavby auta, ze stoletého rolls-royce nechal udělat elektrickou modernu. Překrásnému historickému vozu zůstalo na první pohled zachováno jeho osobité a nezaměnitelné kouzlo, ovšem v srdci mu místo burácení šestiválce bzučí...

Řadu Rolls-Royce Phantom II považují někteří motoristé za možná nejluxusnější auto na světě. V současnosti má za sebou už 8 generací a výrobce o něm tvrdí, že kombinuje dobrý vkus, krásu a luxusní vytříbenost.

Momoa, známý jako Aquaman či Khal Drogo ze seriálu Hra o trůny, je majitelem kousku první generace britského automobilového klenotu. Na tu dohlížel ještě sám Frederick Henry Royce (†70). A právě model z roku 1929 si nechal herec nyní přestavět u společnosti Electrogenic. „Abych mohl uskutečnit tento vysněný projekt, musel jsem najít toho správného partnera,“ uvedl Momoa nadšeně.

Video se připravuje ...

Podle ředitele Electrogenic Stevea Drummonda šlo o nejsložitější přestavbu, jakou kdy jeho zaměstnanci prováděli. Zabrala celkem 18 měsíců. „Je to perfektní způsob, jak oslavit krásný Phantom II, který je teď připraven na budoucích 100 let vznešeného motorismu,“ myslí si Drummond. Motorističtí fanoušci něco takového považují za svatokrádež, nicméně Jason Momoa je nadmíru spokojen. Svého rolls-royce z 20. let 20. století přenesl do 21. století. A přišel tak o statut veterána...



Přečtěte si
pravlast
14. 2. 2024 • 06:53

jestli bzučí tak pouze někomu v hlavě.Skoro stoletý RR je tím zničený.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.