Kamarád o postupující demenci Bruce Willise (68): Už nemluví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Kamarád o postupující demenci Bruce Willise (68): Už nemluví!

Bruce Willis
Bruce Willis (archiv Blesku)

Hollywoodský herec Bruce Willis (68) si získal milióny fanoušků originálním podáním vtipných dialogů v kombinaci s image drsného chlapíka. Mnohé hlášky z filmů Smrtonosná past nebo seriálu Měsíční svit zlidověly. Sám herec už je ale zřejmě nikdy nezopakuje. Kvůli postupující demenci už téměř nemluví!

Willis loni odešel do hereckého důchodu a kvůli svým kognitivním problémům se straní veřejnosti. Ne ovšem svým dlouholetým přátelům. S tvůrcem zmíněného seriálu Měsíční svit, který v 80. letech bodoval po celém světě, zůstává i v pravidelném kontaktu. Glenn Gordon Caron (69) jej navštěvuje doma, kde se o něj stará jeho manželka Emma. „Nemoc ho postupem času učinila zcela nekomunikativním,“ šokoval jeho kamarád odhalením, jak na tom aktuálně herec je.

„Býval náruživý čtenář, teď už nečte. Všechny ty jazykové dovednosti už pro něj nejsou dostupné. Přesto je to stále Bruce,“ dodává Caron, který je přesvědčený, že ho herec i tak během v prvních třech minutách návštěvy poznal a věděl, kdo je. „Na jeho nemoci je nejvíce zdrcující to, že pokud jste někdy strávili čas s Brucem, viděli byste, že neexistuje nikdo, kdo by měl větší radost ze života než on! Miloval život. Zbožňoval, když se každé ráno probudil a snažil se žít naplno. A tahle jeho radost ze života je pryč...“ říká smutně Caron. O zhoršujícím se manželově zdraví konečně před nedávnem mluvila i jeho paní Emma. „Těžko říct, zda si vůbec uvědomuje, co se s ním děje,“ uvedla Emma s tím, že jeho onemocnění trápí celou rodinu.

Bruce Willis pověsil herectví na hřebík kvůli vážné nemoci mozku

Video se připravuje ...

Nemoc mozku

Americké hvězdě byla loni diagnostikována frontotemporální demence – progresivní neurologická porucha, která ovlivňuje poznávání i chování. Jde o degenerativní onemocnění mozku. Na nemoc neexistuje žádný lék. Průměrná doba přežití po nástupu příznaků je mezi osmi a 10 lety.

Měsíční svit si musel vybojovat

Caron řekl, že v době před natáčením Smrtonosné pasti, která Bruce Willise proslavila, bylo těžké ho obsadit. Produkce si nemyslela, že se na postavu detektiva v seriálu Měsíční svit hodí. Hledali někoho, kdo vypadá mužněji. Caron si byl ale Willisem jistý, a tak herce pravidelně brával s sebou do společnosti, kde z něj na chodbě byly paf nejen dámy, ale i muži a role byla jeho.

Smrtonosná past

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.