81. ročník Zlatých glóbů: Pro Barbie jen cena útěchy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

81. ročník Zlatých glóbů: Pro Barbie jen cena útěchy

Zlaté globy 2024: Robbie Margot zazářila v nové kategorii - Kasovní trhák
Zlaté globy 2024: Robbie Margot zazářila v nové kategorii - Kasovní trhák (Profimedia.cz)

Měl to být triumf večera, ale kasovní trhák Barbie z devíti nominací na 81. Zlatých glóbech proměnil pouze dvě, a ještě ne v těch nejprestižnějších kategoriích.

Tu větší mu přihrály právě tržby přes 31 miliard korun. V nově vytvořené kategorii Kinohit roku čili v té, o které filmoví novináři paradoxně vůbec nerozhodují. Bláznivá komedie, ve které se Barbie a Ken vydávají na cestu sebepoznání při prožívání pseudoexistenciální krize, tak kritiky při hodnocení filmového řemesla příliš neoslovila.

Ostatně i filmy, se kterými byla Barbie v nominaci, se z velké části skládaly ze snímků těžících spíše z obecné vlny popularity hlavních protagonistů, jako je figurka Super Mario v animovaném Super Mario Bros. ve filmu či Taylor Swiftové (34) a jejího filmu o supervýdělečném turné The Eras Tour.

A právě film o turné zpěvačky Swiftové byl největší konkurent komedie z růžového Barbie světa. „Děkuji. Rádi bychom to věnovali každému člověku na této planetě, který se oblékl a šel na to nejlepší místo na Zemi, do kina,“ pronesla herečka Margot Robbieová (33), když přebírala jedinou proměněnou sošku. „Děkuji vám a děkuji všem. Všem barbínám a Kenům před plátnem i za ním,“ dodala režisérka Greta Gerwigová (40). Druhou cenou pro »růžový« fi lm bylo ocenění za nejlepší fi lmovou píseň od Billie Eilish (22).

Veronika Bednářová, Jan Škoda a Martin Bryś hovoří o filmech Barbie a Oppenheimer

Video se připravuje ...

Víte, že...

...nová kategorie Kinohit na glóbech oceňuje filmy s celkovým výdělkem nad 150 milionů dolarů, přičemž aspoň dvě třetiny musí pocházet z domácích pokladen v USA, anebo získat odpovídající sledovanost?

TRIUMFOVAL OPPENHEIMER

Králem novinářských hlasů byl jinak Oppenheimer, jenž byl oceněn jako Film roku, za režii Christophera Nolana (53) i výkony Cilliana Murphyho (47) a Roberta Downeyho jr. (58) v hlavní i vedlejší roli. Celkem si pak film o strůjci atomové pumy svržené později na Hirošimu a Nagasaki odnášel pět zlatých sošek.



Přečtěte si
AHel
9. 1. 2024 • 10:04

Tak se svět ještě nezbláznil...Barbie nezvítězila hurá...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.