Ebenova milenka odhalena: Práskl to sám moderátor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ebenova milenka odhalena: Práskl to sám moderátor

Marek tehdy Českou televizi označil za letitou manželku a Novu ocenil coby milenku.
Marek tehdy Českou televizi označil za letitou manželku a Novu ocenil coby milenku. (archiv)

Dnes večer to bude právě třicet let, co začala vysílat televize Nova. Diváky si získala okamžitě a za ty roky připravila stovky pořadů od seriálových, zábavných, soutěžních či publicistických. Pojďme zalistovat nováckým dějepisem, stojí to za to. Tahle stanice si zaslouží i přípitek.

Marek Eben v sedm večer 4. února 1994 odstartoval z Národního muzea přímý přenos vysílání první české komerční televize. Jméno si zvolili sami diváci. Z tisíců tipů zvítězila právě Nova. Marek tehdy Českou televizi označil za letitou manželku a Novu ocenil coby milenku. Mladou, která vtrhla do bytu, svěží a plná síly! „Záleží na tom, co taková milenka uvaří. Některé umějí jen italské jídlo. A to ještě z konzervy a s prošlou záruční lhůtou,“ opřel se do stanice Premiéra, kterou vlastnili Italové, a vysílaly se tudíž starší italské komedie.

Marek Eben a Jiří Bartoška zahajují 55. ročník MFF Karlovy Vary

Video se připravuje ...

Nechyběl ohňostroj, šampaňské ani známé tváře. V 19:30 byly odvysílány první Televizní noviny. Při premiéře se představila dvojice Zbyněk Merunka a Stanislava Wanatowiczová-Bartošová (na podzim ji vystřídala Eva Jurinová, která se záhy stala moderátorskou hvězdou). V roli »sporťáka « se napoprvé ukázal Pavel Poulíček. 3 Nejoblíbenějším sporťákem se ovšem později stal Josef Carda zvaný Retarda v proslulém pořadu Tele Tele. Doplňoval trojku Suchánek, Žilková, Genzer a nekorektně se vždy dočkal otázky – tak co, sporťáku, už máš chlapa? Měl parodovat právě Pavla Poulíčka. Mezi prvními pořady byla třeba Snídaně s Novou, hudební hitparáda Eso s Terezou Pergnerovou, Vox Populi s budkami, ve kterých mohli před kamerou hovořit kolemjdoucí lidé, či Volejte řediteli.

Celý článek najdete v Nedělním Aha! 4. 2. 2024

Po ztrátě Popelky přišel strach o Abrháma! A Eben prezidentem?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Eva Komárková
5. 2. 2024 • 17:07

To je zase nadpis!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.