Neznámý příběh Zmožka a Bohdalové: ZÁCHRANA PO NEHODĚ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Neznámý příběh Zmožka a Bohdalové: ZÁCHRANA PO NEHODĚ

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (Profimedia.cz)

Jeden z našich největších hitmakerů, autor písní Zvonky štěstí či Biograf láska Jiří Zmožek (80), se pustil do vzpomínání na nejbolestnější chvíle svého života a poprvé prozradil, proč a odkdy má speciální vztah k herečce Jiřině Bohdalové (92).

»Nesmrtelná teta« totiž při skladateli stála nejen v dobrých chvílích, ale i v těch zlých. Mezi ty nejhorší před lety patřila vážná autonehoda Zmožkova syna Marcela (58), při níž zemřela Marcelova manželka Eva.

Zdeněk Zelenka v Kápni božskou: Před jakou rolí Bohdalová kličkovala?

Video se připravuje ...

„Bylo to pro mě naprosto šílené. Když v pět hodin přišla moje dcera Markétka a oznámila mi to, byl jsem úplně mimo,“ zavzpomínal Zmožek pro časopis Téma. „V sedm jsem zvedl telefon, zavolal jsem kamarádce Jiřině Bohdalové, že mám strašnou tragédii v rodině a že ji moc potřebuji,“ přiznal Zmožek, jemuž v osmdesátých letech ležel u nohou celý český showbyznys. A Bohdalová ho jako vždy nezklamala. „Za hodinu stála před nemocnicí a objímala mě. A to jí nikdy nezapomenu, že byla jediná, která v té těžké chvíli stála se mnou,“ vysvětlil Zmožek.

Loni oslavil Jiří Zmožek životní jubileum, 80. narozeniny, letos si ve stejném období nadělí nebývale velký koncert. Zcela poprvé totiž, už v úterý 6. února, vystoupí jako sólista v legendární pražské Lucerně. Koncert se Zmožek spontánně rozhodl uspořádat po prodělaných zdravotních obtížích. „Mám na krku strumu (útvar na krku způsobený nemocí štítné žlázy, pozn. red.) a ta mi zasahovala příliš daleko, až mi to začalo bránit v dýchání,“ vysvětlil hudebník. „V létě to se mnou nevypadalo úplně dobře, dusil jsem se a skončil na pohotovosti,“ zavzpomínal hudebník. Ve chvíli, kdy ho dal primář do kupy, si Zmožek uvědomil, že chce dál lidem rozdávat radost. A ani v tento velký den nejspíš nebude chybět kamarádka Jiřina Bohdalová. „Spousta lidí se ode mě odvrátila, ona ale nikdy. I proto jsem ji nyní pozval na svůj koncert a doufám, že u toho bude se mnou,“ svěřil.

Jiřina Bohdalová na narozeninách Františka Janečka: Chci už být prababička!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.