Gombitová po životních koncertech: Utajené snímky z trezoru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Gombitová po životních koncertech: Utajené snímky z trezoru

Monstrózní koncert Mariky Gombitové v pražské O2 aréně.
Monstrózní koncert Mariky Gombitové v pražské O2 aréně.  (Blesk:CNC / Pavel Machan, Martin Hykl, David Kundrat, Marek Patek CNC / Pavel Machan, Martin Hykl, Marek Pátek, David Kundrát)

Kdyby neodešli do hudbeního nebe, Marika Gombitová (67) by je přivítala na pódiu pražské O2 areny. Zpěvačka už ale mohla pouze pozdravit vdovy a svým kamarádům Mekymu Žbirkovi (†69) a Vašo Patejdlovi (†68) věnovat tam nahoru písničku.

Slovenská Slavice má za sebou druhý vyprodaný koncert v největší české hale. Na obou měli původně vystoupit také její kamarádi Žbirka s Patejdlem. „S Vašem jsme měli zazpívat náš společný duet Uličník bozk,“ prozradila Marika. Jelikož se toho ale ani jeden nedožil, usedly v první řadě vdovy Kateřina Žbirková (57) a Miluše Patejdlová (67). A pokaždé brečely, když Gombitová zpívala pro Mekyho skladbu Pomätená a pro Patejdla Malou smutnou baletku.

„Vašo ji složil pro mě a měl ji moc rád. Pro mě je to nejsilnější písnička z naší společné spolupráce, proto jsem mu ji věnovala,“ vyznala se zpěvačka. Obě vdovy pozvala i na párty po koncertu do hotelu Stages vedle arény, kde byla ubytována. Dorazila tam i zpěvačka Heidi Janků (60) či Felix Slováček (80), který Marice zahrál na saxofon. A také si od ní nechal podepsat cédéčka.

UNIKÁTNÍ SNÍMKY Z TREZORU

Bývalý zpěvaččin fotograf Miro Tulej (81) ukázal světu unikátní snímky Mariky Gombitové ze svého archivu. Až na autora a jeho nejbližší okolí je doteď nikdo neviděl! Mariku zachytil v době, kdy už byla po autonehodě, k níž došlo v noci z 30. listopadu na 1. prosince 1980, upoutána na invalidní vozík. Na jednom ze snímků je vidět v pokoji bytu své kamarádky Evy v bratislavské čtvrti Petržalka, u níž po bouračce pobývala.

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov!

Video se připravuje ...

Na jiném drží v sanitce skleničku a chystá se ťuknout si s kolegou Jankem Lehotským (76). Tento snímek je pořízený v roce 1983 před Maričinou neúspěšnou operací v Moskvě. „Jde také o záběry, jak jsme připravili Marice na chatě oslavu jejích pětadvacátých narozenin. Byla velmi zlatá, citlivá a upřímná. Když se jí něco nelíbilo, řekla to. Uměla být velmi empatická, stejně jako my,“ dodal bývalý novinář a fotograf, který je rád, že se zpěvačce stále daří, a bedlivě sledoval i její dva velké pražské úspěchy z minulých dní.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.