POKUS O SEBEVRAŽDU: Poslední vteřiny Jana Bendiga na okenní římse | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

POKUS O SEBEVRAŽDU: Poslední vteřiny Jana Bendiga na okenní římse

Jan Bendig si prošel velmi náročným obdobím
Jan Bendig si prošel velmi náročným obdobím (archiv Blesku)

Roky 2014 a 2015 budou patrně navždy zapsané v paměti zpěváka Jana Bendiga (29) jako ty nejnáročnější. Bojoval totiž snad s tím největším nepřítelem - se svou vlastní myslí. 

I Jan Bendig dobře ví, jak devastační dokážou být panické ataky a deprese. Prázdnota, bezmoc, strach a pocity marnosti jej jednu životní etapu zcela pohltily. Často dokonce pomýšlel na to, že svoje trápení ukončí, což shrnul i velmi otevřeně a barvitě ve své autobiografii Roma boy: Příběh nekončí.

Jan Bendig na koncertě Leony Machálkové: Zaskakoval za Korna!

Video se připravuje ...

„Mluvím tam otevřeně o tom, jak jsem seděl na římse okna a odpočítával od desítky do nuly, že skočím. To mám v hlavě, tak jsem to tam popisoval. Nakonec jsem to neudělal. Může to být zajímavé pro lidi, kteří si procházeli stejnými věcmi. Proč jsem to neudělal? Co mě drželo zpátky? Může to být inspirace pro ty, co si v nějaké situaci myslí, že je konec, ale vlastně není. Aby si lidi nemysleli, že je to jenom o depresích, to ne! Je to taková horská dráha,“ rozpovídal se v rozhovoru pro iDnes.cz.

Ačkoli se sebevíc snažil svým pocitům nepodléhat, jeho vlastní mysl jej často přemohla. „Snažil jsem se myslet pozitivně a myslel jsem hlavně na dýchání. Protože při tomhle stavu, kdy má člověk panickou ataku, tak má zrychlený tep a zrychleně dýchá a v tu chvíli se musí nějak zastavit a myslet jen na to dobrý. To jsem se naučil a jsem rád. Možná bych si nafackoval, možná bych se i skopal na zemi… Ještě bych do toho tehdejšího Honzy možná kopl, že se zbláznil,“ mluví nyní s odstupem. 

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Jan Bendig přispěl Vánočnímu zázraku Blesku 10 000 Kč!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.