Před 23 lety přejel Wimmera (†57) bus: Kým ho chtěl Černoch nahradit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Před 23 lety přejel Wimmera (†57) bus: Kým ho chtěl Černoch nahradit?

Život Jiřího Wimmera byl krátký a smutný
Život Jiřího Wimmera byl krátký a smutný (Archiv)

Herce a baviče Jiřího Wimmera (†57) si většina z nás pamatuje z pořadu Možná přijde i kouzelník, kde vystupoval po boku svého parťáka Karla Černocha (†64). Dnes je to přesně 23 let, co Wimmer tragicky zahynul pod koly autobusu. Málokdo ale ví, že Černoch ho chtěl po jeho smrti nahradit.

Černoch a Wimmer se do našich pamětí zapsali především pro svůj neskutečný smysl pro humor. I když byl ale Jiří na první pohled vtipálek, skrýval bolest. Cítil se nedoceněný, a proto se začal utápět v alkoholu. Přesně před 23 lety opilý přecházel silnici na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích a srazil ho autobus. Na místě byl mrtvý. Černochovi trvalo dlouho, než se ze ztráty kamaráda vzpamatoval.

Marek Černoch o tátovi Karlovi: Po smrti získal jeho tajnou kroniku!

Video se připravuje ...

Před svou vlastní smrtí ale Karel překvapivě přiznal, že uvažoval nad tím Wimmera nahradit jiným kolegou. „Dokonce jsme o tom jednali i s Luďkem Sobotou, ale dál jsme se nikdy nedostali. Mrzí mě, že přestala existovat naše komická dvojka, která je dneska legendární. Najednou jsme přestali existovat,“ pronesl Černoch před lety pro Blesk.cz. V roce 2007 pak podlehl rakovině.

Černoch by slavil 80: Nový klip na legendární píseň Zrcadlo s unikátními fotografiemi z rodinného alba

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.