22 let po smrti Jiřího Wimmera (†57): Sebevražda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

22 let po smrti Jiřího Wimmera (†57): Sebevražda?

Jiří Wimmer
Jiří Wimmer (ara)

Svým humorem uměl lidem vykouzlit úsměv na tváři. Jak už to ale u úspěšných komiků bývá, jejich osobní život většinou tak veselý jako jejich historky není. To byl ostatně případ i Jiřího Wimmera (†57), jenž se nedožil ani 60 let. Své démony utápěl v alkoholu, který se mu stal osudným.

Vystupoval nejprve sám, později za svého partnera pro některé scénky pojal zpěváka Karla Černocha (†64). Komické lekce houslí či maďarštiny, s nimiž Jiří Wimmer vystupoval i v oblíbeném pořadu Možná přijde i kouzelník, se zapsaly mezi vůbec ty nejlepší skeče, kterými se lidé baví dodnes. Jak vůbec úspěšný bavič začal svou kariéru?

Karel Černoch: Nazpíval melodii ze Slunce, seno! Proč nebyla ve filmu?

„Na přehlídce bavičů v Praze mě tehdy zaujal svojí ježibabou v maďarštině. Pak s námi začal jezdit jako host vystoupení zpěváka Vítězslava Vávry. Měl na pódiu vyhrazených deset minut, pak z toho bylo minut dvacet, ale on se vždycky tak rozjel, že byl k nezastavení, a nakonec z toho byla třičtvrtěhodinka,“ svěřil se hudební producent Petr Hannig CNN Prima NEWS.

Kam přišel, tam se lidi smáli. V osobním životě měl ale ke smíchu daleko. Trpěl depresemi a psychickými problémy. Černé myšlenky neustupovaly a Wimmer se třikrát pokusil o sebevraždu. Špatné stavy se snažil zmírňovat alkoholem, kvůli kterému však skončil v protialkoholní léčebně.

Smrt ho obcházela i ve chvíli, kdy v 80. letech usnul za volantem a naboural do stromu. Tehdy jí ovšem o vlásek unikl. Napodruhé už takové štěstí neměl. Když v lednu roku 2001 opilý přecházel silnici mimo přechod, byl sražen autobusem. Zemřel na místě v 57 letech.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.