13. komnata Dušana Sitka (68) z Policie Modrava: Bojoval s alkoholem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

13. komnata Dušana Sitka (68) z Policie Modrava: Bojoval s alkoholem!

Dušan Sitek
Dušan Sitek (Foto ČT, TV Nova, FTV Prima, ara)

Pro dědečka ho posílala babička jako malého do hospody, aby mu vyřídil, že je hotový oběd. Dušan Sitek (68) přišel s alkoholem do styku hodně brzo. Jeho táta míval dokonce delirium tremens. „Ničilo ho to,“ přiznává herec ve své 13. komnatě.

Představitel vyšetřovatele Jardy Racka z právě reprízovaného seriálu Policie Modrava, s nímž chodí na ryby major Koutný čili Jaroslav Satoranský (83), se rodinnému prokletí nevyhnul.

Přestal kvůli dceři

I když měl před očima, čím si procházel kvůli pití otec, přece neodolal. „Ono to narůstalo a já si neuvědomil, že dcera vidí, jak táta přijde domů opilý,“ popisuje Dušan. Právě incident s dcerou Kristinou Sitkovou (36), která je také herečka, ho přiměl pití omezit. „Přišlo to, když to jednou přehnal a rozbil hlavou skleněné vchodové dveře. A já jsem z toho měla takovou panickou ataku, že musela přijet sanitka, abych se uklidnila. Museli mi něco píchnout,“ vzpomíná Kristina.

Kulový Blesk: Jaké jsou nové seriály podzimu? Toxické Pozadí událostí a neakční Policie Modrava, říkají kritici

Video se připravuje ...

Pod dohledem ženy

Když se herec díky manželce a dcerám dostal z nejhoršího, osud mu nastavil další zkoušku. „Ráno mě bolelo na prsou, nemohl jsem popadnout dech,“ popisuje Sitek krušné chvíle před dvěma lety. Naštěstí ale byla doma dcera a bez váhání zavolala sanitku. V nemocnici zjistili, že má infarkt. „Byl jsem nešťastný, právě jsem roztočil seriál ZOO a bál jsem se, že mě přeobsadí. To bych zůstal bez práce...“ líčí herec kritické momenty. Měl kliku, srdeční příhoda byla z těch slabších a po týdnu mohl i na plac. Doma na něj dohlíží manželka Jitka, která je lékařka na ARO.

Hrál anglickému princi

Rodák z Nového Bohumína se nejprve vyučil kuchařem. Jako herec působil 25 let v Městském divadle Zlín a od roku 2010 hraje v pražském Divadle pod Palmovkou. Jeho nejznámější divadelní rolí je královský logoped Lionel Logue v Králově řeči. Na zkouškách ho viděl i princ Edward (nejmladší syn královny Alžběty II.) se svou ženou, princeznou Sophií. „Moc se jim to líbilo a já můžu slovy klasika říct, že jsem hrál anglickému princi,“ směje se Sitek.

Hvězda Policie Modrava Paluzga: Vypadá to, že další řada bude!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.