Tragický osud čínské obryně (22 8,6 cm): Zemřela na rýmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tragický osud čínské obryně (22 8,6 cm): Zemřela na rýmu!

Výškový kontrast je do očí bijící.
Výškový kontrast je do očí bijící. (Foto Douyin)

Když už to konečně vypadalo, že si začne kompenzovat smutné dětství, zemřela na banální nemoc. Zřejmě nejvyšší žena světa podlehla následkům nachlazení, či chřipky (covidu?). Na čínské verzi sociální sítě TikTok si získala přízeň desítek tisíců fanoušků, ti všichni teď pro ni truchlí.

Číňanka Siao Mo (†23) měřila neskutečných 228,6 centimetru, čímž mírně přerostla i nejvyššího a nejslavnějšího tamního basketbalistu Jao Minga (43), někdejší hvězdu NBA a týmu Houston Rockets, který mu za jeho služby vyplatil přes 93 milionů dolarů (2,11 mld. Kč). A s touto výškou dokonce o 13,5 cm překonává Turkyni Rumeysu Gelgiovou, nejvyšší ženu úředně změřenou komisaři Guinnessovy knihy rekordů (215,16 cm). Siao o zápis patrně nikdy neusilovala...

Zemřela v pouhých 23 letech...

Kopec problémů

Život k ní nebyl nikdy příliš fér. Jako malou ji opustila matka, s otcem nevycházela a nakonec se její výchovy ujali prarodiče. Kvůli své abnormální tělesné výšce, jež byla důsledkem hormonální poruchy (gigantismus), trpěla mnoha nemocemi a komplikacemi, z tohoto důvodu také musela ukončit studia. „Moje sestra s ní chodila do třídy. Mo byla skvělý člověk, vždycky se snažila všem pomáhat,“ napsala v reakci na smutnou zprávu jedna z fanynek na její profil.

Vysoká dívka se na něm snažila přibližovat každodenní život a radosti i strasti fungování s obřím tělem. Jako silně slabozraká žila skromně ze sociálních dávek. Upřímný přístup a osobitý humor pak přilákaly 152 tisíc sledujících. Ti jsou nyní z předčasného odchodu mladé influencerky zdrcení rozhodně mnohem více než vlastní otec, jenž se doposud neobtěžoval vyzvednout si z krematoria urnu s dceřiným popelem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.