Náhlá smrt Norberta Lichého (†59): Je mi líto, že zemřu bez dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Náhlá smrt Norberta Lichého (†59): Je mi líto, že zemřu bez dětí

Norbert Lichý
Norbert Lichý (Foto Aha! - Martin Pekárek, ara)

Herec Norbert Lichý (†59), který zazářil například v seriálu Ohnivé kuře nebo ve filmu Babovřesky, je po smrti. Na sociálních sítích to oznámilo ostravské divadlo Petra Bezruče.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás opustil náš kolega Norbert Lichý. Informaci divadlu potvrdila rodina, které vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ píše se v prohlášení. Lichého dlouhá léta trápila nadváha, kterou se mu kvůli úrazu nedařilo shodit. „Býval jsem štíhlý jako proutek. Ještě snad i ve třiceti letech. Ani nikdo v rodině sklony k obezitě neměl. Pak se to nějak stalo, začal jsem rapidně přibírat na váze. Hodně jsem tomu napomohl tím, že když večer po představení přijdu domů, jsem schopnej vyjíst celou ledničku,“ svěřil se herec v minulosti redaktorovi CNN Prima NEWS.

Kulový Blesk: Seriál Volha je veřejnoprávní ojetina. Všechny ženy jsou v něm »dávačky«

Video se připravuje ...

 „Vím, že je moje životospráva mizerná, ale nedokážu se donutit k tomu, abych si šel třeba ven zaběhat, nebo do posilovny. To pro mě prostě není. Vím, že bych se sebou měl něco dělat, ale nejde to. Na něco člověk umřít musí. Já se smrti nebojím. Bojím se jen bolesti a toho, že jsem někde nechal nějakou vinu, kterou jsem nenapravil. Je mi líto také to, že zemřu bez dětí. Docela mě mrzí, že je nemám,“ povzdechl si herec.

 „Při oslavě svých padesátin jsem si roztříštil patu, když jsem stoupnul do prázdna ze čtyřiceticentimetrového praktikáblu,“ pronesl tehdy Lichý pro Super.cz. „Už nikdy nebudu dobře chodit,“ dodal smutně. Přebytečná kila mu ale rozhodně nebránila v práci. Role se mu jen hrnuly.

Zahrál si například v seriálu Slunečná, Přístav, Volha nebo Doktor Martin. Vedle toho působil samozřejmě ještě na divadelních prknech, na které poprvé vstoupil ve svých devíti letech. Konkrétně šlo právě o divadlo Petra Bezruče, kde oficiálně působil od roku 1987 až do své smrti.

Slunečná je ve finále: Burešová a Lambora si konečně řekli ANO!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.