Televizní hvězda Petr Vaněk: Nádor v tenkém střevě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Televizní hvězda Petr Vaněk: Nádor v tenkém střevě

Vaněk bude hrát charismatického fotografa.
Vaněk bude hrát charismatického fotografa. (Foto ČT)

Sám to prožíval a pak v tom i hrál! Nabídku do seriálu Smysl pro tumor totiž Petr Vaněk (44) dostal jen 10 dní poté, co mu v Ústřední vojenské nemocnici vyoperovali nádor v tenkém střevě! A utajil to tak, že to nevěděla ani režisérka Tereza Kopáčová (54), která mu roli nabídla.

Do seriálu o ctižádostivém studentovi medicíny, kterému sny utne rakovina, se herec známý ze seriálů Tátové na tahu a Táta v nesnázích dostal jen chvilku potom, co mu lékaři našli v těle tumor. „Byla to neuvěřitelná shoda okolností, protože byl jsem asi deset dní doma po návratu z nemocnice, kde mi vyoperovali nádor ze střeva,“ šokoval Vaněk, jenž se v seriálu Smysl pro tumor teprve objeví. Bude totiž hrát milence Terezy Brodské (55).

Za pět minut dvanáct

Na drsnou diagnózu ale charismatický herec reagoval úplně jinak než seriálový Filip, kterého hraje Filip Březina (28). „V ten moment mě to nevylekalo. Byl jsem šťastný a obrovsky se mi ulevilo. Do té doby jsem nevěděl, co se se mnou děje a nic mi nenašli,“ svěřil herec Adéle Gondíkové (50) v rozhlasových Blízkých setkáních. „Zjistilo se to za pět minut dvanáct! Nádor jsem měl na tenkém střevě zvenku a nebyl vidět,“ dodal Vaněk s tím, že byl hodně unavený a neměl sílu.

Trailer k seriálu Smysl pro tumor

Video se připravuje ...

Psychická léčba

Léčba prý pro něj byla stejně jako pro seriálového Filipa nový start. „Našel jsem v sobě sílu. Byl to nový začátek, vyčistil jsem si v životě věci a pochopil, co to pro mě znamená,“ dodal. Herec se obklopil lidmi, kteří ho podporovali i v psychickém léčení, takže neměl strach. O tom, čím si prochází, věděli jen jeho nejbližší. „Když mi zavolali z produkce a měli o mě zájem, tak jsem si říkal – jak to vědí? Ale nevědělo se to!“ svěřil se Vaněk. Další díl seriálu Smysl pro tumor můžete vidět v neděli od 20.10 hod. na ČT1.

V roli fotografa

A jak se v seriálu objeví? Filipovi rodiče Mirek a Jarka neboli Pavel Řezníček (57) a Tereza Brodská (55) zkoušejí začít po rozchodu znovu, ale každý sám. Zatímco Mirek čelí nástrahám mužské emancipace, Jarka se seznamuje s přitažlivým fotografem Davidem. A toho představuje právě Petr Vaněk.

Blesk Podcast: Milostné scény nesnáším, říká režisérka Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.