Hvězda Peče celá země Pepa Maršálek: Poklady z jeho soukromí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hvězda Peče celá země Pepa Maršálek: Poklady z jeho soukromí!

Tisková konference Peče celá země: Josef Maršálek
Tisková konference Peče celá země: Josef Maršálek (Blesk:foto CNC: Marek Pátek)

Vyhlášený cukrář, který pekl vdolky i pro anglickou královnu Alžbětu II, každou chvíli dostává dotazy na svoji hmotnost. „Když jsem měl o dvacet kilo míň, šťastnější jsem nebyl,“ odpovídá porotce z Peče celá země Josef Maršálek (41).

Amatérským pekařům dává v soutěži pěkně zabrat! Ve druhém kole museli zdolat technickou výzvu s příchutí špenátu podle jeho notiček a během jedné hodiny připravit dvanáct kusů stejně vypadajících mechových cupcaků. Pro amatérské pekaře ale může být inspirativní i Josefův životní příběh.

Vyrůstal v malé vesnici jako jeden ze čtyř sourozenců a na statku tahal pytle s osivem, pár let poté už pracoval v Londýně obklopený neuvěřitelným luxusem miliardáře Mohameda Al-Fayeda. A údiv vzbuzuje i Maršálkovo album plné fotografií! Na většině z nich to totiž není ten Josef, kterému ve StarDance Zdeněk Chlopčík (66) s oblibou říkal, že má obrovskou hmotu těla. Hubený a nakrátko ostříhaný cukrář na nich téměř není k poznání! V soutěži Peče celá země III aktuálně zbývá už jen desítka těch nejlepších. Kdo opustí show další v pořadí, sledujte v sobotu od 20.10 hod. v České televizi.

Cukrář Maršálek přiznal: Soutěžící z Peče celá země mě kopírovali!

Video se připravuje ...

Jak se dostal do Anglie

Odjet z Česka se Maršálkovi nejdřív moc nechtělo. „V Praze jsem zrovna začal studovat soukromou vysokou hotelovou školu a každý rok mě to stálo kolem 80 tisíc korun. A já jsem měl pro čtyř letech práce v Česku na kontě něco kolem šestnácti tisíc...“ popsal v autobiografické knize Maršálek, který ale nakonec přece jen zašel do agentury lákající na práci v zahraničí. A za tři dny měl hned dvě nabídky! Nakonec kývl na práci v pětihvězdičkovém hotelu v Bathu a ke konci dálkového studia na vysoké už nastupoval do londýnského obchodního domu Harrods. Tam pracoval sedm let, postupně získal ocenění pro kuchaře roku i manažera roku a jeho dezerty odebírala i britská královská rodina! „Stal jsem se jednou z nejvýznamnějších postav v Harrods, co se jídla týče,“ zavzpomínal cukrář. Deštivé anglické počasí ale nakonec na rok vyměnil za horkou Indii. Do Prahy se natrvalo vrátil až v roce 2018.

Josef Maršálek a Adriana Mašková: Co řekli o vyřazení ze StarDance?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Celebrity-chachacha
15. 1. 2024 • 09:53

Za to ty že sámošky vydrží

Michelin
14. 1. 2024 • 08:15

Pekl jsem jeho rohlíky , dobré k sebeobraně .... 🤔👎, na druhý den se to nedalo jíst

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.