Ondřej Rychlý (31) v podvlíkačkách: Proměna v anděla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Ondřej Rychlý (31) v podvlíkačkách: Proměna v anděla!

Petronel v oblacích.
Petronel v oblacích. (Foto Aha! – T. Tran, M. Brabcová, Hudební divadlo Karlín (D. Kraus), Profimedia.cz)

Kudrnatý roztomilý blonďák v bílé říze s nezbytnými křidýlky. Tak si většina z nás představuje Ježíška. A přesně takového jsme letos objevili v Hudebním divadle Karlín, kde se v něj v muzikálu Anděl Páně mění herec Ondřej Rychlý (31). Představuje anděla Petronela a nesmírně mu to ve zlatavé paruce sluší!

Na chodbách karlínského divadla je před představením rušno. Aby byla inscenace dokonalá a krásně se na ni dívalo, je potřeba velké množství kostýmů a rekvizit. Na jedné straně úzké chodbičky tak leží obří čertovské hlavy, na druhé jsou nachystané paruky a na štendrech visí nepřeberné množství kostýmů.

Všude běhají malí i velcí andělé ve zlatých třpytivých teniskách. Ještě nehotoví, bez křidýlek a paruk. Smějí se, vtipkují, povídají si. Všichni jsou v dobré náladě. „Tak toto je první krok mé proměny,“ usmívá se Ondřej Rychlý, který nás vítá celý v bílém – zatím jen v tričku a podvlíkačkách, na nohou nezbytné zlaté kecky. Nejdřív zamíří za techniky. Než se oblékne, nasadí mu mikroport.

Hana Gregorová na premiéře syna Ondřeje: Co prozradila o jeho třetí svatbě?

Video se připravuje ...

Karlínské hlediště je velké, hraje tu živý orchestr, bez něj by nikdo nebyl slyšet. „A teď půjdeme do maskérny,“ vede nás o pár dveří dál. Na chodbě už na něj čekají dvě paruky, které během představení střídá – andělská, zlatavá kudrnatá, v té začíná, a pleška, tu potřebuje, když se na zemi promění v mnicha. „Dneska mi ji pořádně připevni,“ prosí Ondřej paní vlásenkářku. 

Hodně se tu hýbe, utíká, tančí, mohlo by se stát, že mu z hlavy sjede. A bylo by po iluzi! Během pár minut je hotovo a Ondřej začíná nápadně připomínat anděla. „Ještě se trochu oholím,“ říká a do ruky bere elektrický strojek. Nemůže to ale přehánět, v jiných rolích, které hraje, zase po něm požadují mužnější strniště. Musí najít kompromis.

Anděl páně 2. Vánoční filmová pohádka, které nechybí vůbec nic

Video se připravuje ...

Přichází třetí fáze – jde se do kostýmu! Anděl to nemá náročné, bere si bílý plášť, na který se připínají křídla. Aby dobře držela, protože Petronel je divoch, který na jevišti skotačí, jsou vyztužená dráty a pečlivě připevněná. Připomínají postroj, ruce musí navléknout do nachystaných gumiček. Sám to nezvládne, potřebuje pomoc paní kostymérky. Plášť už pak stačí zapnout, a Petronel je na světě!

„A to je všechno, anděl je tady,“ komentuje to Ondřej. Celý převlek i s líčením mu nezabral víc než dvacet minut. Sál už se plní, za chvíli začne představení. „Vždycky tu na mě padne vánoční atmosféra, už od říjnové premiéry,“ loučí se s námi herec a odchází si užít své další představení.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.