Muzikál Anděl Páně: Bartoškova Boha dostal Korn! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muzikál Anděl Páně: Bartoškova Boha dostal Korn!

Anděl Páně bude jako muzikál: Boha Bartošku si střihne Korn!
Anděl Páně bude jako muzikál: Boha Bartošku si střihne Korn! (David Kundrát, film Anděl Páně)

Po muzikálu Slunce, seno, jahody si karlínské divadlo brousí zuby na další českou filmovou klasiku – Anděla Páně! Za oběma tituly stojí muzikant Ondřej Brzobohatý (40).

Tvůrci lákají na božský muzikál podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005. „Humor i poetiku jsme zachovali a přidali spoustu dalšího, aby si diváci užili muzikál v tom nejryzejším významu slova, a nejen jako repliku filmu,“ prohlásil na včerejší tiskovce Brzobohatý.

Anděl páně 2. Vánoční filmová pohádka, které nechybí vůbec nic

Video se připravuje ...

2 hlavy, 1 nápad

Kromě hudby je i spoluautorem libreta – spolu se scenáristkou původního filmu Lucií Konášovou (54). „Nápad na muzikálovou adaptaci dnes už kultovní pohádky vznikl v jednu dobu v hlavě mé i Lucie Konášové nezávisle na sobě. Aniž bychom se předtím znali,“ prozradil Brzobohatý. „Přesně v období, kdy jsme s ředitelem divadla Egonem Kulhánkem tuhle možnost probírali, poslala Lucie Egonovi upravené libreto podle jejího vlastního scénáře. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že to asi nebude náhoda a mělo by se to stát,“ dodal muzikant.

Hvězdné obsazení

Režie se nechopí Jiří Strach (49), ale uznávaný slovenský divadelní režisér Martin Čičvák (47). A na koho se mohou diváci těšit? Ivan Trojan (58) ani Jiří Dvořák (56) se na muzikálových prknech neobjeví. Paličatého anděla Petronela ztvární herec Ondřej Rychlý (30) v alternaci s muzikálovým zpěvákem Filipem Hořejšem (27) a poťouchlého čerta Uriáše fešák ze Slunečné Marek Lambora (27), který se bude střídat s Janem Sklenářem (44). Pannu Marii ztvární Veronika Khek Kubařová (35) a Marie Radka Coufalová (44), o Dorotku se podělí Kateřina Marie Fialová (26) a Kristýna Daňhelová (29). 

Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli?

Video se připravuje ...

Říjnová premiéra

Na to, jak si nová božská herecká parta s oblíbenou pohádkou poradí, si budete muset počkat až do 26. října, kdy má muzikál v Hudebním divadle Karlín premiéru. Předprodej vstupenek byl ale již zahájen.



Přečtěte si
laskava
4. 4. 2023 • 10:11

Totální úpadek muzikálů. Kdo se na to bude dívat?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.