Pohřeb poznamenal skandál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb poznamenal skandál!

Během pohřbu se Vendule hrnuly slzy z očí. Přesto někteří lidé označili její počínání jako připravené divadlo.
Během pohřbu se Vendule hrnuly slzy z očí. Přesto někteří lidé označili její počínání jako připravené divadlo. (Aha – Dalibor Puchta, Martin Pekárek, Profimedia.cz)

Strašnické krematorium v Praze i jeho okolí praská ve švech. Se skladatelem se přišly rozloučit tisíce lidí. Přesně ve 14.00, tedy v plánovaný čas zahájení obřadu, dorazily děti Karla Svobody – Jana a Petr

6. 2. 2007 – Pohřeb velikána
. Společně s nimi do první řady usedl Filip Renč (42), který se už dříve stavěl proti Vendule. Jeho přítomnost vyvolala bouři nevole. Když se začaly sálem nést tklivé tóny Svobodova hitu »Ještě že tě, lásko, mám«, většina smutečních hostů povstala, aby tak vyjádřila podporu vdově Vendule. Jen skladatelovy děti a Filip Renč s přítelkyní zůstali sedět. Daniel Hůlka (39), blízký kamarád Venduly, pak prohlásil: „Ta svině Filip Renč určitě Janě a Petrovi něco nakecal.“ Později Hůlka dokonce prohlásil, že chtěl s přáteli z Jevan dát Renčovi nakládačku.

18. 2. 2007 – Boj mezi Petrem a Vendulou
Skladatelův syn Petr a Vendula si přes média vyřizují účty, navíc se objevují svědci, kteří se přiklánějí tu na stranu Venduly, jindy na stranu Petra. Sousedka Svobodových, Soňa Altmanová (54) například řekla: „S Karlem byla Vendula už před smrtí jeho první ženy Šišky a ne až pak, jak tvrdí. Karlova žena se o těch techtlemechtle dozvěděla a byla z toho strašně špatná.“ Za Vendulu se ale postavila například Helena Vondráčková (60), když řekla: „Co se mi opravdu nelíbí, je, že někteří svalují vinu na Vendulu. Člověk je na kolenou a do takových lidí se přece nekope.“ A Petr s Vendulou? Do dnešních dnů se neusmířili. Naopak! Skandální kniha o Svobodovi, která vyšla před pár dny, jen přilila olej do ohně.

Březen 2007 – Vyšetřování ukončeno
Státní zástupce uzavírá vyšetřování – verdikt zní: sebevražda. A to i přesto, že se v případu objevila celá řada nejasností a Svobodův syn Petr tvrdí, že okolnosti smrti jeho otce jsou podezřelé a že nepoleví, dokud pravda nevyplave na povrch. Policejní mluvčí k tomu Aha! řekla: „Zahájily se úkony trestního řízení. Ani z jednoho nevyplynulo podezření z účasti další osoby.“ Petr nakonec verdikt přijímá s tím, že si přeje, aby měl otec po smrti konečně klid.

Duben 2007 – Šokující fakta z protokolů
Aha! získává kopie policejních protokolů z výpovědí Venduly Svobodové a Janise Sidovského. V těch mimo jiné Vendula vypověděla, že Karel sebevraždou vyhrožoval už dříve. Janis zase uvedl, že mu Vendula říkala, že jí Karel někdy vyvedl při návratu domů to, že ležel na podlaze a řekl jí, že měl právě infarkt. Když osudný večer s Vendulou mluvil, tak prý doufal, že se Svoboda nezastřelil, ale jedná se jen o nepovedený žert.

Červen 2007 – Nahé fotky Venduly
Deník Aha! získal unikátní sexy fotografie Venduly. Ohledně původu fotografií Vendula nechtěla nic říct, pak ale připustila: „Nemám se za co stydět! Na těch fotkách není nic neetického, byly určeny jenom pro mě a mého bývalého přítele. Takové soukromé intimní fotky má v rodinném albu snad každý, ne? Nechápu jen, proč je ten člověk po tolika letech zveřejnil. Fotografoval to sice jeden starší pán, ale ten by je nikdy nikomu k dispozici nedal, takže za tím stojí stoprocentně můj bývalý přítel. Nevím, proč mě takto podrazil.“ Později pak dodala, že Karel o těch fotkách nevěděl: „Nebyl důvod mu o nich říkat. Proč taky? Měli jsme před sebou absolutně čistý stůl.“

Říjen 2007 – Nahá Vendula s další ženou!
Aha! získalo další lechtivé fotografie Venduly, na kterých je tentokrát s jinou ženou! Zdrcená Vendula nařkla skladatelova syna Petra z toho, že tu fotografii médiím poskytl on. Později se ke všemu vyjádřila: „Odmítám, že by šlo o fotomontáž, nebo bylo s fotkou nějak manipulováno. Je pravá a fotil ji Karel. Patřila do naší soukromé sbírky a vám ji mohl předat jedině syn Karla Petr. Děkuju mu za to. Díky němu zná moje prsa celá republika!“

Leden 2008 – Skandál s knihou
Už se zdálo, že hitmaker bude mít po smrti klid, ale opak se stal pravdou. Před pár dny vyšla kniha, která staví do jiného světla zesnulého Karla i Vendulu. Proti vyobrazení otce jako sexuálního monstra se znovu ostře postavil Petr, který nadnesl, že za knihou stojí právě Vendula. Ta ale nařčení odmítá. Zdá se, že válka mezi Petrem a Vendulou nemá konce…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.