Zemětřesení v televizi: Vyhazov Bartošové na popud Wittovské? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemětřesení v televizi: Vyhazov Bartošové na popud Witowské?

Bartošová a Witowská se neshodly.
Bartošová a Witowská se neshodly. (archiv Blesku)

Pořad Spotlight, který se rozjel jako náhrada za DVTV si rychle našel mnoho příznivců a to nejen kvůli zajímavosti a pestrosti témat, ale i díky moderátorské dvojici ve složení Lindy Bartošové (30) a Světlany Witowské (50). Jenže v listopadu televize oznámila, že jedna z dam končí. Teprve nyní se ukazuje, že za vyhazovem stály tvrdé osobní boje...

Tiskové prohlášení televize budí dojem, že Linda bartošová opustila pořad na svou vlastní žádost. Opak je však pravdou. Že v relaci končí, se dozvěděla dost nevybíravým způsobem po natočení reportáže. Bartošová také naznačila, že ten, kdo může za její odchod, je právě kolegyně Witowská

Linda Bartošová: Misska, která odešla dělat zprávy

Video se připravuje ...

„Po celé roky tu s vámi sdílím své „highs“. Přijde mi tak důležitý sdílet i „lows“ - i když v rámci boje, o kterém jsem neměla tušení. (...) Může to totiž vypadat, že jsem odešla sama, a to není pravda. Novináři by se měli pravdě snažit přibližovat, i proto svůj příběh nenechám vyprávět jiné jinak, než se stal. Za určité věci bojuji ráda, o tenhle boj jsem upřímně vůbec nestála. Nechat se umlčet ale není můj styl,“ cituje bývalou Miss Expres.

„V moderátorském týmu Spotlightu se poslední měsíce objevovaly zásadní rozdíly v pohledu na tematické, obsahové i hodnotové směřování pořadu, stejně jako na to, jak by měla vypadat respektující a rovnocenná mezilidská komunikace. Vydavatelství Economia se tak pro mě zcela náhle, bez předchozích výtek k mé práci či upozornění rozhodlo od prosince dále soustředit na rozhovory jen jedné z nás, Světlany Witowské,“ vysvětlila po svém odchodu s tím, že se bude patrně věnovat vlastní publicistické činnosti. 

Prostor KVIFF X: Rozhovor s Lindou Bartošovou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zuzakirsch
11. 12. 2023 • 00:03

Nosál žárlil na krásku.

ja01
10. 12. 2023 • 13:56

Ono to vyjde na stejno. Protekční a ironická Witowská nebo woke Bartošová. Jedna za 18, druhá za 20 bez dvou.

AnetaJ
10. 12. 2023 • 12:26

Witiwská byla všude protekční a ironická, nesnášela dobré kolegy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.