Jarní novinky ČT: Bohdalová (92) představila nový film! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jarní novinky ČT: Bohdalová (92) představila nový film!

Jiřina Bohdalová (92) točí a míří do Guinessovy knihy rekordů: Strach ji ale změnil!
Jiřina Bohdalová (92) točí a míří do Guinessovy knihy rekordů: Strach ji ale změnil! (ČT/Pavla Černá, archiv)

Zatímco pořadatelé Českého slavíka kvůli její omluvě na poslední chvíli museli měnit zasedací pořádek, do budovy ČT dorazila Jiřina Bohdalová (92) ve vynikající náladě. Přišla totiž představit svůj poslední film Svatá, který režíroval Jiří Strach (50).

„Mám vel ice ráda, když na mě někdo něco napíše, ale o žádné role si neříkám. Tím, že teď Marek Epstein napsal dramatickou věc, tak jsem mu řekla, aby napsal i komickou, takže teď má kvůli mně před sebou ještě jeden úkol,“ komentovala to Bohdalová. První verzi scénáře dostala od Epsteina (48) k devadesátinám.

Jiří Strach dotočil film s Bohdalovou: Bude hrát, dokud bude žít!

Video se připravuje ...

„Je to neuvěřitelný, ale mě ta práce pořád baví. A k příběhu Svaté mám možná blízko i proto, že mi vrátila pocit, který jsem měla, když jsem jezdila za tátou do komunistického kriminálu. Táta minulý režim zažil opravdu hodně zblízka,“ dodala s tím, že sice šlo o vyčerpávající natáčení, ale odměna za to stála.

A režisér potvrdil, že musel samozřejmě brát ohled na věk. „Do fyzicky náročných obrazů už jsme ji nenutili. Přeci jen když jsme točili předešlou Klec, bylo jí osmdesát osm,“ řekl. Natáčení zkomplikoval i fakt, že herečka těsně před ním onemocněla. Musely se hledat nové termíny a přepisovat natáčecí plán. Strach mluví skoro o zázraku, že se jim drama povedlo dotočit.

Ivan Trojan dotočil Docenta 2: Předčí pokračování původní řadu?

Video se připravuje ...

Sázka na jistotu

Po úspěchu prvních dvou řad se na obrazovku vrátí soutěžní pořad Peče celá země, do kterého se přihlásil rekordní počet 12 uchazečů. Na podporu projektu Pomozte dětem v něm budou péct například Jitka Čvančarová (45) nebo Martin Písařík (44). Pokračování se dočkají i seriály Dobré ráno, Brno! Jana Prušinovského (44) nebo kriminálka Stíny v mlze v režii Radima Špačka (50).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.