Vánoce v České televizi: Hrdinové Kukaček opět spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vánoce na ČT: Hrdinové Kukaček opět spolu!

Klíč svatého Petra: Filip Březina, Mark Kristián Hochman, Berenika Kohoutová
Klíč svatého Petra: Filip Březina, Mark Kristián Hochman, Berenika Kohoutová (Česká televize / Pavla Černá)

Asi jsou si souzeni! Sabina Remundová (51) a David Novotný (54), tedy manželé Holcovi ze seriálu Kukačky, si vedle sebe zahrají i v nové štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra od režiséra Karla Janáka (53).

Na place sršeli humorem a bavili celý štáb. Aby ne. Veselé duo totiž mělo při natáčení dvou řad seriálu Kukačky o vyměněných dětech dost času se sehrát. „Byli tak zábavní, že jsem měla problém se neodbourat,“ přiznala představitelka princezny Sára Korbelová (21).

Pod vodou

Již osmá vánoční pohádka režiséra Karla Janáka se točí kolem ukradeného klíče svatého Petra od nebeské brány. Důležitou úlohu v celém zmatku hraje vodník. „Zavolal mi pan režisér a zeptal se mě, jak to mám pod vodou s otevřenýma očima,“ prozradil Lukáš Příkazký (38). „Bral bych klidně i žábry,“ souhlasil prý herec rychle a se vším, jen aby o roli nepřišel. A teď tajně doufá, že Janák o »jeho« vodníkovi natočí další pohádku.

Slovenská Popelka

Boží hod vánoční přinese slovenskou pohádku Tři zlaté dukáty, kterou budou moci diváci sledovat buď v originále, nebo s českým dabingem. Režisérka Mariana Čengel Solčanská (45) zatím točila politické thrillery jako Únos Sviňa, takže roztočená pohádka, kterou »zdědila« po svém zesnulém pedagogovi Stanislavu Párnickém, jí přišla velmi vhod. „Náš příběh má folklorností blízko k Perinbabě a humorem k Popelce,“ láká Mariana na pohádku.

Mařenky pro neslyšící

Česká televize byla první v Evropě, která začala před lety natáčet pohádky ve znakové řeči. Letošní novinka s názvem Dvě Mařenky se točila v Průhonickém parku, kde v roce 1969 vznikala černobílá Popelka s Evou Hruškovou (71) v titulní roli či dnes již vánoční klasika z roku 1985 S čerty nejsou žerty.

Pohádkový klenot S čerty nejsou žerty a drobné chyby, které vám možná unikly

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.