Miro Žbirka (†69) dva roky po smrti: UTAJENÁ DCERA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Miro Žbirka (†69) dva roky po smrti: UTAJENÁ DCERA!

Nejstarší dcera Mekyho Žbirky Denisa zavzpomínala na svého otce a jejich poslední setkání.
Nejstarší dcera Mekyho Žbirky Denisa zavzpomínala na svého otce a jejich poslední setkání.  (profimedia.cz)

Prolomila hradbu mlčení! V právě vycházející knize Miro Žbirka – Roky a dny je i rozhovor s jeho dcerou Denisou (51) z prvního manželství, která žije záměrně ve stínu nevlastních sourozenců. Už jako malá totiž nechtěla vyčnívat z davu, aby si na ni lidi neukazovali – to je ona, to je ta Žbirková, dcera toho zpěváka…

Poprvé se Meky (†69), od jehož smrti uplynuly 10. listopadu již dva roky, ženil jako dvacetiletý. S manželkou Helgou se jim narodila dceruška Denisa. Manželství s Helgou skončilo, když bylo Denise třináct. Meky ji soudně dostal do výhradní péče. „Všechny ty momenty, které jsem s ním prožila, když byl doma a když se mu chtělo a nebyl unavený, ty byly úžasné,“ vzpomíná prvorozená dcera v knižním rozhovoru.

Kateřina Žbirková v Kápni božskou: Jsem připravena na novou lásku!

Video se připravuje ...

Denisa se narodila v roce 1972, proto prožívala tátovu slávu jinak, než její dva mladší sourozenci David (29) a Linda (33), které měl Žbirka až o mnoho let později s druhou manželkou Kateřinou (56). „Když mi bylo pět let, otec si kariéru ještě pořád budoval,“ připomíná nejstarší Mekyho dcera. 

„V tu dobu sice už hrál v Modusu, ale přitom byl stále ještě hodně mladý chlapec. Ještě to nebyl »ten« Meky Žbirka, kterého v době svého vyrůstání zažili moji sourozenci, nebo jakého ho později začala vnímat společnost,“ říká na vysvětlenou. I tak to pro ni v době jejího dětství ale začalo být náročné. „Jako malá jsem nechtěla vyčnívat z davu, jenže otce už lidi znali, a i na mě si proto často ukazovali – to je ona, to je ta Žbirková, dcera toho zpěváka...“ svěřuje se Denisa, která se i dnes raději drží v ústraní. Jedinou výjimku udělala právě kvůli knize.

Ceny Anděl 2022: Vdova po Žbirkovi se synem posbírali ceny

Video se připravuje ...

Kvůli ní neodešel

Vzhledem k tomu, že byl Meky poloviční Angličan, rozhodl se v mládí hned, jakmile mohl, rodnou zemi své matky navštívit. A byl jí okouzlen natolik, že začal přemýšlet o emigraci. Plány ale neuskutečnil právě kvůli tehdy ještě malé Denisce. „Neuměl jsem si představit, že bych už nikdy neviděl svoji dceru. Musel jsem tyto úvahy okamžitě zavrhnout,“ přiznal dříve zpěvák v dokumentu Tajemství Mekyho Žbirky.



Přečtěte si
jity
27. 11. 2023 • 12:14

Kateřina má jednoho syna a o druhé dceři nikde nemluví. Dceru Denisu měl na Slovensku, ale v Praze? To se píše jen o jednom dítěti.

zuzakirsch
27. 11. 2023 • 09:28

Ozvala se až při dědictví. To chtěla vyčnívat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.