Leichtová potřetí těhotná? Předporodní příprava v plném proudu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Leichtová potřetí těhotná? Předporodní příprava v plném proudu

Kristýna Leichtová
Kristýna Leichtová (Instagram)

Sama má s domácím porodem vlastní zkušenosti, které by ráda v dobré víře předávala dál. I proto se herečka Kristýna Leichtová (38) rozhodla, že se v tomto oboru stane profesionálkou!

Domácí porod, při němž byli přítomni jen ti, které u sebe chtěla herečka Kristýna Leichtová skutečně mít, vnímá jako jedinečný zážitek. Právě takový by chtěla poskytovat i dalším ženám. Hvězda Comebacku by díky svým zkušenostem a vědomostem ráda odbourala tabu, které se šíří společností – tedy že domácí porod je především velké riziko pro rodičku i miminko.

„Studuji předporodní přípravu. Vybrala jsem si to proto, že jsem si sama prošla určitým porodním procesem, a chtěla bych, aby to mohly zažívat i jiné ženy. A nějakým způsobem je na to připravit,“ svěřila se Leichtová serveru Expres.cz.

Studium ani přípravy na finální zkoušky a práci nepodceňuje. Aby se mohla stát lektorkou předporodní přípravy a byla nápomocná budoucím maminkám, musí si pečlivě načíst odbornou literaturu pro získání certifikátu. „Studium naštěstí už končí, ještě musím napsat závěrečnou práci. Nemá to nic společného s medicínou. Ale je tam spousta knih, které si musím nastudovat,“ vysvětlila herečka a dvojnásobná maminka (dcer Dorotky a Rozárky, pozn. red), která doufá, že přispěje k tomu, aby se o fenoménu přestalo pochybovat.

Kristýna Leichtová na MFF KV: Jsem tu bez dětí a stýská se mi!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.