Obavy Jordana Haje o rodinu v Izraeli: Dva dny strachy nespal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Obavy Jordana Haje o rodinu v Izraeli: Dva dny strachy nespal

Jordan Haj s palestinskými kořeny vyrůstající v Izraeli má strach o rodinu kvůli válce mezi Izraelí a Pásmem Gazy.
Jordan Haj s palestinskými kořeny vyrůstající v Izraeli má strach o rodinu kvůli válce mezi Izraelí a Pásmem Gazy.  (Instagram, ČTK)

Původně se chystal na návštěvu za rodinou do Izraele. Teď místo toho zpěvák Jordan Haj (35) žije ve strachu. První dva dny války vůbec nespal. Má totiž v Izraeli a Palestině své kořeny.

Zpěvák se narodil mamince Češce, tatínek je arabský Palestinec žijící v Izraeli. Obě země a jejich kulturu tedy dobře zná. Konflikty nejsou pro místní obyvatele žádnou novinkou, tentokrát to je ale, jak říká sám Jordan Haj, jiné. „Když jsem jim volal, tak jsem se od nich dozvěděl, že je to šílené, prostě katastrofa! A hned následovaly i věty, které jsem předtím nikdy neslyšel: Bráchův kamarád je nezvěstný, byl na hudebním festivalu, takže je nejspíš po něm... a podobně,“ svěřil se partner moderátorky Emmy Smetany pro iDnes.cz.

Emma Smetana a Jordan Haj na Kazmovi: Museli se ujistit, že existuje

Video se připravuje ...

Jordan vyrůstal od svých 11 do 19 let v izraelském kibucu (vesnická osada s kolektivním vlastnictvím – pozn. red.). Jeho původ je ale palestinský, i proto přiznává, že se v něm emoce nyní velmi mísí. „Čím víc je to ale vzdálené, tím větší zmatek mám v hlavě z toho, jak se k tomu postavit,“ dodal s tím, že to, co teď předvádějí Palestinci z Pásma Gazy, je noční můra a obrovská katastrofa. „Moje sestra je letuška, a když to celé vypuklo, zrovna tam byla. Řešili jsme, jak ji dostat zpátky. Zdálo se nám, že by měla hned jet domů, ale ona nám sedmého října oznámila, že ještě letí na Kypr a pak zpět do Tel Avivu. Samozřejmě o pár hodin později už se jejich evakuace řešila, ale my jsme oproti ní měli informační předstih,“ přiznal Haj.

Jordan Haj mluví o budoucnosti projektu Kapitán Demo

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.