Nový ředitel ČT Souček: Šikana? Asi ano! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nový ředitel ČT Souček: Šikana? Asi ano!

Jan Souček se začal seznamovat s kauzami lidí z ČT.
Jan Souček se začal seznamovat s kauzami lidí z ČT. (Archiv Blesku)

Některá velká jména v České televizi čelila obvinění ze šikany a bossingu podřízených. Zatímco reportérka Nora Fridrichová (46) kritiku ustála, Marek Wollner (56) redakci opustil. Nový ředitel televize Jan Souček (49) nyní tvrdí, že některé situace byly hodně za hranou.

Na Kavčích horách je Souček ředitelem teprve od začátku října, už se ale stihl seznámit s největší kauzou televize za poslední roky. Šéf pořadu Reportéři ČT Wollner letos skončil poté, co ho jeho podřízení před vyšetřovací komisí obvinili z bossingu, sexuálního obtěžování a šikany.

Hráči: Generální ředitel ČT Dvořák o další kandidatuře, plátcích za TV i Železném a Fridrichové

Video se připravuje ...

„Protokoly obsahují popisy situací, se kterými jsem se za 30 let své profesní dráhy v médiích nikdy nesetkal a které považuji za nepřijatelné,“ uvedl včera Souček. „Komise konstatovala, že k nim s nejvyšší pravděpodobností došlo,“ dodal s tím, že ho lidsky mrzí, že v televizi měl tento způsob jednání vůbec prostor. Redakce se Součka doptávala, k jakým skutkům mělo dojít. Ten ale odvětil, že věc již nebude víc komentovat.

Policejní vyšetřování, které letos probíhalo, pak dospělo k závěru, že se Wollner nedopustil žádného trestného činu ani přestupku. Sám včera pro Aha! zopakoval, že se nic nestalo. „Výroky, které před komisí padly, ta komise nijak neověřovala – to je věta, kterou ředitel slyšel i od ombudsmana. Čili nikdo mu nemohl říct, že se ty události s největší pravděpodobností staly,“ uvedl na adresu Součka. Co se týče obvinění, která směřovala vůči Fridrichové, tam podle Součka „komise nedospěla ke zjištěním, která by nešlo řešit domluvou“.

Průvan v ČT: Nový ředitel Souček představil změny ve vedení televize

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejhej
11. 10. 2023 • 13:25

Nový ředitel ČT - hnusný, arogantní, sevědomí. Ale reklama neustále , pod podvodným názvem "sponzor pořadu". To,aby ten nenažraný ředitel měl ještě vyšší plat a odměny za to nic, co v ČT je. Filmy a serály z dob socialismu i před ním a hlavně nechat si platit koncesionářské poplatky. HNUS !!!

pravlast
11. 10. 2023 • 08:14

Nový ředitel asi hodlá i nadále něco ředit a brát za to plat téměř 300 000 měsíčně.Roční odměna za takovou dezolátní práci má být desetinásobek.Proto se ptám proč povinně placená veřejnoprávní média nemusí umět a používat pravo­pisnou­,spi­sovnou a gramaticky správnou češtinu?Proč na nás všechny TV,R a noviny i časopisy hovoří a píší proletářsky-komunistickým dialektem?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.