Důchodkyně na tahu: Supermodelky atakují šedesátku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Důchodkyně na tahu: Supermodelky atakují šedesátku!

Patří ke stálicím světového modelingu.
Patří ke stálicím světového modelingu. (Foto Profimedia.cz, Instagram)

Žádné -náctileté vycházející hvězdičky, ale pořádné veteránky zdobí aktuální vydání magazínu Vanity Fair. Celkem jednadvacet modelek v důchodu pózuje na snímcích bez skrupulí, některé dokonce i bez oblečení. A nechybí mezi nimi ani dvě Češky!

Celé číslo je totiž věnováno nejúspěšnějším supermodelkám z éry od 60. do 90. let. „Byly to časy plné perfekcionismu a dokonalosti, ladných křivek a štíhlých siluet,“ vysvětluje autorka hromadného focení Simone Marchettiová. „V posledních deseti letech jsme se v modelingu naučili respektovat kypřejší tvary i vyšší věk. Nastalo období diverzity. Proto vzdáváme hold představitelkám minulé epochy.“ Česká republika má ve skupině veteránek hned dvě své zástupkyně – Evu Herzigovou (50) a Pavlínu Pořízkovou (58). A při pohledu na jejich snímky je jasné, že se nemáme za co stydět!

Pavlína Pořízková s přítelem Jeffem: Nečekala, že před 60 potká lásku!

Video se připravuje ...

Pavlína Porízková (58)

Stačilo málo a o Pavlíně by dnes nikdo nevěděl. V roce 1980 její kamarádka zaslala fotografie do modelingové agentury a Pořízkové, která byla tehdy chudá jako kostelní myš, se obrátil svět vzhůru nohama. Mj. se stala nejmladší ženou vyfocenou na titulce magazínu Sports Illustrated Swimsuit Issue, opanovala i obálku Playboye a v roce 1992 figurovala v žebříčku nejkrásnějších žen světa.

Eva Herzigová (50)

Kariéru odstartovala už v šestnácti, když coby gymnazistka vyrazila do Paříže. Nechala se zlákat značkou Thierry Mugler, pro kterou předváděla, a pak to začalo… Přezdívalo se jí Marilyn Monroe Východu. Stala se tváří značky Guess, přičemž nahradila tehdejší módní celebritu Claudii Schifferovou (53). A pozor – dokonce prý randila s Leonardem DiCapriem (48)!

Slavné české modelky, které dobyly svět

Video se připravuje ...

Naomi Campbellová (53)

Jde asi o nejúspěšnější modelku v historii. Vydělala miliardy, přestože v začátcích byla závislá na kokainu. Když vzpomíná na průřez kariérou, lituje snad jen jedné věci: „Musela jsem obětovat svůj soukromý život. Nenašla jsem žádnou spřízněnou duši.“ Přesto se jí za záhadných okolností podařilo otěhotnět. Má dvouletou dceru a v létě oznámila narození syna.

Helena Christensenová (54)

Dánská modelka patří mezi úplně první andílky Victoria’s Secret. Proslavila se především focením spodního prádla. A ani po padesátce se za své tělo, zdá se, nestydí. Pro Vanity Fair se jako jedna z mála »modelek-babiček« svlékla úplně donaha.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.