Martin Kraus dnes večer v detektivce Oktopus: Divoké natáčení s koněm | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Martin Kraus dnes večer v detektivce Oktopus: Divoké natáčení s koněm

Seriálový podezřelý Martin Kraus je zapáleným koňákem i ve skutečnosti.
Seriálový podezřelý Martin Kraus je zapáleným koňákem i ve skutečnosti. (Foto ČT)

Televizní diváci se mají, stejně jako předešlé tři pondělní večery, na co těšit! Krimi seriál Oktopus, který uvádí ČT1, přichází se čtvrtým dílem, jehož příběh se tentokrát odehrává v zákulisí koňských dostihů. Není ani divu, že se v roli představí herec Martin Kraus (40).

Detektiv ze staré školy a mladá, na první pohled nepřístupná vyšetřovatelka – kromě policejního odznaku pojí nesourodou dvojici kriminalistů hlavně práce na oddělení kontroly termínově ohrožených případů , útvaru S, známému jako OKTOPUS. Kapitána Dítěte hraje Miroslav Krobot (71) a kapitánku Fáberovou, která se na kdysi nevyřešené kauzy podívá novýma očima, pak Marika Šoposká (33). Kůň s vámi zamete Čtvrtým dílem seriálu přitom otřese vražda majitele stájí. A zatímco Fáberová chce mít případ co nejrychleji z krku, kapitán Dítě nikam nespěchá. Kauza ze zákulisí dostihů mu totiž umožní věnovat se sázkařské vášni i v pracovní době. Jedním z podezřelých je pak český Belmondo, herec Martin Kraus. Ten nebyl pro tento díl vybrán jen tak pro nic za nic, sám se v reálném životě totiž s otcem a bratrem stará o pětapadesát koní. „Tím, že jsem vyrůstal na venkově, tak se zvířat úplně nebojím. Respekt musíte mít, protože když se splaší kůň, tak s vámi zamete,“ nechal se slyšet ﷯Kraus, který se v minulosti dokonce věnoval i parkúru.

Čtvrtý díl seriálu OKTOPUS uvidíte dnes večer na ČT1.

Martin Kraus: Hrát jako jezdit? Měl bych polici plnou Lvů!

„Vždycky jsem říkal, že kdybych uměl hrát tak, jako jezdit na koni, měl bych asi na poličce nejednoho Českého lva,“ řekl nám Martin Kraus zvesela v nadsázce. Ve skromnosti naznačuje, že je lepší na koni, než na divadelních prknech﷯ či před kamerou? To sotva, hercem je totiž stejně znamenitým jako koňákem! „Tak tady se třeba opravdu přesvědčíte, že koně mi nejsou cizí. A padat na hubu jsem uměl vždycky. Už na škole,“ upozorňuje, že večer zřejmě uvidíme také pád! Na otázku, jaké bylo natáčení téhle detektivky, odpověděl jednoznačně. „Práce s režisérem Honzou Pachlem mě vždy nesmírně baví, to je čirá radost.“

Seroš X: Oktopus

Video se připravuje ...

Míla Halík: Poradce i herec

Jako odborný poradce působil během natáčení seriálu hudební skladatel a režisér Miloslav Halík (68), který je rovněž celý život zapáleným koňákem. A ačkoliv dříve byly jeho doménou dostihy, poslední dobou se jeho zájem obrátil k parkuru, který jezdí jeho dcera Andrea. „Nechtěl jsem dceru pustit do dostihového světa, šli jsme tedy cestou sportovních koní. Dospěl jsem do situace, že jsem pro Andreu musel postavit halu a korbiště a nastavit celý areál jinak,“ přiznal v rozhovoru na EquiRadiu. V dnešním díle se Halík dokonce mihne i před kamerou, a to v roli licitátora.

Odmala v sedle

Martina objevil režisér Zdeněk Zelenka do pohádky Kouzla králů (2008), už tady využil svých jezdeckých dovedností. A před dvěma lety v dokumentu České televize s bráchou Ondřejem provázeli diváky po krásách naší země dokonce v sedlech koní. „Máme k nim blízko odmalinka. Rodiče jsou oba koňáci, takže jsem neměl na výběr. Celé mé dětství bylo provoněno koňskými stájemi, takže jsem bral koně jako samozřejmou součástí mého života,“ dodává Martin, který dodnes žije na statku a pečuje o zvířata.

Tvůrce kriminálky s Hanzlíkem Jan Pachl: Dostal jsem ho na jeho ješitnost!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.