Krausovi v sedle: Projeli republiku na koňském hřbetu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krausovi v sedle: Projeli republiku na koňském hřbetu

Bráchové jsou nejen herci, ale také ostřílení koňáci, a to se České televizi hodilo...
Bráchové jsou nejen herci, ale také ostřílení koňáci, a to se České televizi hodilo... (Foto Česká televize, ara)

Oba jsou herci, ale před kamerou spolu stáli poprvé. Tedy spíš seděli. Bratři Krausovi nedávno dotočili dokument, v němž projíždějí napříč republikou v koňském sedle.

A ne jen v tak obyčejném, osedlali si dva starokladrubské hřebce, bělouše a vraníka. Vyhlášené a zároveň nejstarší české plemeno z Národního hřebčína Kladruby nad Labem se jezdcům půjčuje jen výjimečně. „Museli jsme se ukázat před panem ředitelem na jízdárně na koních,“ prozradil Martin Kraus.

Uspěli. Oba mají ke koním blízko, provázeli je od dětství. „Rodiče jsou oba koňáci, takže jsem v podstatě neměl na výběr. Celé mé dětství bylo provoněno koňskými stájemi, takže jsem bral koně jako samozřejmou součást mého života,“ dodává Martin, který dodnes žije na statku a pečuje o zvířata.

Český Belmondo Martin Kraus: Partnerku nechal u dětí a vyrazil si do víru velkoměsta

Video se připravuje ...

Soutěžíme jako malí kluci

Martina poprvé objevil režisér Zdeněk Zelenka do pohádky Kouzla králů (2008), už tady využil svých jezdeckých dovedností. Na nový čtrnáctidílný dokument jich ale potřeboval mnohem víc. S bratrem pojedou po hipostezkách, které jsou určeny pro jezdce na koni, vydají se přes panské dvory, staré jízdárny, hřebčíny, navštíví hrady i zámky.

Celý článek naleznete v tištěné verzi Nedělního Aha! (15. 8. 2021)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.