Andrlová a Mourková: Návrat bývalých hvězd | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Andrlová a Mourková: Návrat bývalých hvězd

Ivana Andrlová jako důležitá svědkyně.
Ivana Andrlová jako důležitá svědkyně. (ČT)

Řidič Standa Pekárek ze seriálu Volha se nesmazatelně vryl do paměti nejen televizních diváků, ale i jeho představitele Kryštofa Hádka (41). Standovo oslovení »voe« přešlo herci do života! Mluvil tak i na natáčení nového krimiseriálu OKTOPUS.

V něm herec představuje uhlazeného a slušného plukovníka Alexeje Schwarze, který šéfuje kapitánovi Dítěti a kapitánce Fáberové neboli Miroslavu Krobotovi (71) a Marice Šoposké (33). Jenže na plac nastupoval hned po dotočení Volhy, takže se mu během prvních natáčecích dní pletl do role právě Standa Pekárek a jeho příznačné »voe«. Občas mu to prý ujelo i doma před manželkou! „Detektivku už jsem točil, ale myslím si, že je to moje první role vyšetřovatele,“ pochvaluje si jinak Hádek. „V seriálu Clona jsem hrál fotografa, kterého vlastně k vyšetřování zločinů jen přizvali. Ve Vzteklině jsem byl virologem. Ale nikdy jsem nebyl policajtem,“ vypočítává.

Mrzí ho jen to, že jeho plukovník je spíš policejní úředník. „Jasně, bavily by mě honičky, střílečky. Se Schwarzem jsem se sice do terénu občas podíval, ale nečekalo nás tam vůbec nic akčního. Vždyť v seriálu ani nenosím zbraň,“ stýská si. V třetím díle s názvem Škaredá středa ale dostane konečně větší prostor. Spolu s Dítětem a Fáberovou se bude více podílet na vyšetřování 12 let starého případu mladé dívky přejeté vlakem. Kdo je vrahem, můžete vidět dnes od 20.10 hod. na ČT1.

Andrlová a Mourková: Návrat bývalých hvězd

Režisér seriálu OKTOPUS Jan Pachl (45), který režíroval i Volhu, obsadil do role státní zástupkyně bývalou dětskou hvězdu Pavlínu Mourkovou (58), jež zazářila jako holohlavá holčička ve filmu Jak se točí Rozmarýny (1977). A v dnešním díle se blýskne také Ivana Andrlová (62). Ta hraje majitelku luxusní chaty, kterou před lety vykradli. Krobotův pes Krvesaj jí v nestřežené chvíli, kdy jeho páníček vyšetřuje, zbaští klobásy.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.