První reakce Patrasové! Trest za bouračku v opilosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

První reakce Patrasové! Trest za bouračku v opilosti

Patrasová přišla o řidičák a dostala mastnou pokutu.
Patrasová přišla o řidičák a dostala mastnou pokutu. (archiv Blesku)

Za volant automobilu má zakázáno usednout 2 roky, a k tomu musí zaplatit pokutu ve výši 200 tisíc korun. Tak soud pro Prahu 10 potrestal Dádu Patrasovou (67) za to, že v podnapilém stavu způsobila dopravní nehodu.

Zpěvačka a herečka se proti soudnímu rozhodnutí neodvolala, a tudíž nabylo minulou středu na pravomoci. 

Felix si mne ruce

„Nemám k tomu co dodat, a ani to nechci rozebírat,“ reagovala pro Aha! smířlivě Dáda. „Dopadlo to ještě velice dobře...“ podotýká její manžel Felix Slováček (80) rozumně. „V rozhodnutí byla uznána vina a obviněná osoba byla odsouzena pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tento trestný čin jí byl uložen peněžitý trest, a to 100 denních sazeb ve výši 2000 Kč, tj. celkem ve výši 200 000 Kč,“ prohlásil místopředseda Obvodního soudu pro Prahu 10 Josef Mana s tím, že Patrasová dostala také zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let.

Nechtěla dýchat

Dáda bourala loni 23. května poblíž své rodinné vily v Praze 10 na křižovatce ulic Benešovská a Vlašimská. Narazila nejprve do auta a pak do betonové zábrany. Ze záběru z místa nehody bylo patrné, že kromě Patrasové byl na místě také její manžel Slováček. Podle tehdejšího vyjádření policie Patrasová odmítla dechovou zkoušku. Pro televizi Nova potom uvedla, že nebyla opilá a je připravena se bránit u soudu.

Patrasová dostala trest za řízení v opilosti. Jaké bude počasí? A Margita plánuje uložit urnu

Video se připravuje ...

CO JE DENNÍ SAZBA

Počet denních sazeb určuje soud podle paragrafu 68 zákona č. 40/2009 sb. s přihlédnutím k povaze a závažnosti spáchaného trestného činu. Výši jedné denní sazby peněžitého trestu stanoví se zřetelem k osobním a majetkovým poměrům pachatele. Při tom vychází zpravidla z čistého příjmu, který pachatel má nebo by mohl mít průměrně za jeden den. Příjmy pachatele, jeho majetek a výnosy z něj, jakož i jiné podklady pro určení výše denní sazby, mohou být stanoveny odhadem soudu.

BOURALA DVAKRÁT

Podobný incident jako v květnu 2022 potkal Dádu již v prosinci 2018. Tehdy svým autem nabourala do vozu celosvětově hledaného Ukrajince, a paradoxně tak policii usnadnila práci. Také v tomto případě měl sehrát svou roli alkohol – po srážce jí policie naměřila 2,5 promile alkoholu v krvi a okamžitě jí byl odebrán řidičský průkaz. Od soudu pak přišel rozsudek, který potvrdil zákaz řízení na jeden a půl roku, a navíc dostala 150 tisíc korun pokutu. „Tak sto padesát tisíc hodně zabolí, ale ten řidičák? To je hrůza. Na autě jsem celý život závislá,“ stýskala si tehdy Patrasová.

Patrasová bourala, až airbag lítal: Dechovou zkoušku odmítla

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.