Po autonehodě mu transplantovali obličej: Zamilovala se do něj sestřička | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Po nehodě mu transplantovali obličej: Zamilovala se do něj sestra!

Muž (24) po podstoupení přelomové transplantace obličeje našel dívku svých snů.
Muž (24) po podstoupení přelomové transplantace obličeje našel dívku svých snů. (profimedia.cz)

Slýcháme to odmalička – na kráse nezáleží. Důležité je, jaký je člověk uvnitř. Stejně ale většina vzhled hodnotí. Ne tak Američanka Jessica Perezová (32). Ta se zamilovala do muže, který při děsivé autonehodě prodělal popáleniny třetího stupně na 80 % těla, přišel o články prstů a prodělal transplantaci obličeje a rukou.

Joe DiMeo (24) se v roce 2018 vracel z laboratoře, kde pracoval. Unavený usnul za volantem, boural a jeho vůz se vzňal. Mladíka zachránili, musel však podstoupit 20 plastických operací a kožních štěpů. O dva roky později se stal prvním pacientem, kterému byla provedena současně transplantace obličeje a obou rukou.

Tvář získal od 48letého dárce, jenž podlehl mrtvici. Zdravotní sestru Jessicu neobyčejný příběh zaujal, mladého muže kontaktovala. Na začátku je pojil zájem o bostonské teriéry. A ač říká, že už od prvního rozhovoru věděla, že je výjimečný, zamilovala se do něj, až když ho objala.

Po čase se přestěhovala do New Jersey, aby mu byla blíž. Byla unesena jeho vnitřní silou a optimismem, s nímž čelí osudu. „Miluji, že je jemný, laskavý a odvážný. Navzdory všemu, čím si prošel, zůstává pozitivní,“ básní zamilovaně. Sebevědomý DiMeo tvrdí, že i přes všechny útrapy láska přijde.

„Když jsem se spálil, nikoho jsem nehledal, ale vždy jsem si byl jistý, že se to nakonec stane, protože uvnitř jsem stejný. Nic se nezměnilo. Kromě mé kůže,“ řekl. Zdravotní komplikace, které jejich vztah přirozeně provázejí, je netrápí. Jessica se ale nemůže vyrovnat s nenávistnými komentáři, posměšky a neurvalostí na ulici. Do budoucna si chtějí koupit dům a rozšířit rodinu.

Znetvořenému muži poprvé v historii medicíny úspěšně transplantovali obličej a dvě ruce

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.