Legendární moderátor Jan Vala (79): VELKÝ NÁVRAT DO TELEVIZE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Legendární moderátor Jan Vala (79): VELKÝ NÁVRAT DO TELEVIZE

Jan Vala
Jan Vala (Blesk)

Dostal nádherný dárek k nadcházejícím osmdesátinám, které bude mít 14. září. Legendární moderátor Jan Vala (79) právě natáčí pro Českou televizi nový seriál o víně, kterému velmi dobře rozumí. Zjistil to deník Aha!, jenž má také k dispozici snímky z natáčení.

V osmdesátých letech byl populárním moderátorem, provázel Televizním klubem mladých i několika Zlatými slavíky, ale pak musel ze dne na den skončit. Po roce 1989 na svoji kariéru úplně nenavázal. Moderoval sice Zlatého slavíka v roce 1990 a následně pak pořady Putování za vínem, jenž v letech 1999, 2005 a 2007 natáčela Česká televize, ale to byla doteď jeho jediná médiální práce.

Kšeft v Německu

„Točíme s panem Valou v Německu šestidílný seriál Vinorodé břehy Rýna a Mosely. Premiéru plánuje ČT na březen příštího roku,“ prozradila deníku Aha! produkční skupina lifereport.tv. Sám Vala zatím k natáčení prozrazovat nic nechce, až prý bude vše hotovo. Podle snímků z placu nicméně vypadá dobře a viditelně si novou televizní práci dostatečně užívá.

Vyhazov na hodinu

Z Československé televize se Vala poroučel v roce 1984. „Ze dne na den jsem musel vypadnout z Televizního klubu mladých. Nebyl jsem v partaji a snažil jsem se to dělat tak, abych se za to nemusel stydět. A to bylo proti srsti. Měl jsem sny, že něco řeknu z obrazovky a že mě za to zabijí,“ prozradil Vala, který po odchodu z televize dělal montéra ocelových konstrukcí.

Rey Koranteng: Mám rád aktivní dovolenou, opalovat se nepotřebuji

Video se připravuje ...

Po revoluci pak dostával méně práce. „Nebyl o mě zájem, asi jsem to dělal blbě. Ale kam šlápnu, tam se setkávám s příznivým ohlasem. Dělal jsem prvního televizního Silvestra po revoluci, myslel jsem, že budou nějaké nabídky, ale nepřišly,“ krčil před lety rameny.



Přečtěte si
stoura
2. 8. 2023 • 15:24

Další který má malý důchod a proto si musí přivydělat?

Mirka Wengrinova
2. 8. 2023 • 13:13

palec nahoru za tu to zprávu. Je to pořád chlap jak má být, já mu gratuluji sice pozdě,ale přece si na něj televize vzpomněla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.