Kruté dětství Sinéad O’Connorové (†56): Matka ji týrala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kruté dětství Sinéad O’Connorové (†56): Matka ji týrala!

 Sinéad O’Connorová (†56) jako malá se svou matkou
Sinéad O’Connorová (†56) jako malá se svou matkou (Foto scom)

Zpěvačka Sinéad O’Connorová (†56) roky bojovala se svými démony. Jedno z nejbolestnějších traumat, které se jí vepsalo do duše, byl vztah s matkou. Během dětství ji fyzicky i psychicky týrala, když jí bylo osm, několik týdnů musela být ve dne v noci na zahradě, vypověděla zpěvačka v dokumentu.

Světově populární, svébytná, originální a silně tvrdohlavá umělkyně, která byla nalezena mrtvá ve středu 26. července ve svém londýnském bytě, natočila tříhodinový rozhovor pro dokument Kathryne Fergusonové v roce 2019, v němž více než hodinu a půl Sinéad nepřerušovaně mluví o svém životě a zejména těžkým zneužíváním poznamenaném dětství. „Moje matka byla zvíře, ale já jsem ji svým hlasem uměla zkrotit,“ prohlásila zpěvačka. Její hlas však nebyl všemocný, jak dokazují následující slova.

„Byla to násilnická, nemocná žena. Zneužívala a ubližovala fyzicky, psychicky, duchovně i slovně,“ popisovala šílené zážitky z dětství Sinéad, o matce mluví jako o ďáblovi. Jedním z nejděsivějších zážitků bylo, když ji matka po několik týdnů nechala žít a přespávat na zahradě. Jí přitom bylo pouhých osm let! „Jsem venku na zahradě, ve tmě, dosud nenávidím soumrak. Dívám se nahoru do jednoho okna, jediného, kde ona rozsvítila. Křičela a jsem a prosila ji, aby mě nechala jít dovnitř. Ona najednou světlo zhasne a je naprostá tma,“ popsala trauma v otevřeném rozhovoru.

Bleskové zprávy: Hoří už i v Chorvatsku! A Janečkova dcera má nevyléčitelnou nemoc

Video se připravuje ...

Ikonické slzy v hitu jí tekly kvůli mámě!

Právě s matkou je spojen ikonický moment z klipu k písni Nothing Compares 2U, který poprovází sugestivní záběr na zpěvaččinu oholenou hlavu, která ze záplavy černé vystupuje z obrazu. V jeden okamžik Sinéad stékají po tvářích slzy jako hrachy. Vyvolaly je prý právě vzpomínky na matku, která její život tak hluboce poznamenala.

Malá zlodějka

Zpěvačka byla třetím z pěti dětí Marie a Johna O’Connorových, kteří se rozvedli, když bylo Sinéad osm let. Se svou bigotní matkou žila do svých 13 let a byly to nejnešťastnější roky jejího mládí. Pak ji dostal do péče otec, problémy se s ní však táhly. „Kradla jsem úplně všechno,“ přiznala zpěvačka. Za krádeže se dostala do církevního nápravného zařízení pro mládež. Právě tam začala psát své první texty.

Bleskové zprávy: Smrt oblíbené zpěvačky a tajná svatba Molavcové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.