Smrt věčné rebelky Sinéad O‘Connorové (†56): Proč nosila holou hlavu?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Smrt věčné rebelky Sinéad O‘Connorové (†56): Proč nosila holou hlavu?!

Netoužila po kráse ani popularitě…
Netoužila po kráse ani popularitě… (Foto Profimedia.cz, ČTK, Reuters)

K poznávacím znamením ve středu zesnulé irské zpěvačky Sinéad O‘Connorové (†56) patřila bezpochyby vyholená hlava. Měla hned několik důvodů, proč se této netradiční vizáže nikdy nevzdala…

Sinéad kdysi prohlásila: „Necítím se sama sebou, pokud si nenechám oholit vlasy. Budu to tak nosit i v době, kdy už budu postarší dáma.“ Tehdy ještě netušila, že se seniorských let vůbec netušila... Za jejím rozhodnutím nosit tento pro ženy atypický sestřih stála celá řada motivací. Poprvé se O‘Connorová rozhodla shodit vlasy v dětství: „Tehdy jsem měla důvod žárlit na krásné zrzavé vlasy svojí sestry. Jenže matka si vzala do hlavy, že jsou odporné. Vždycky tvrdila lidem, že já s dlouhými vlasy jsem ta krásná dcera, zatímco sestra je ta ošklivá dcera. Proto jsem se rozhodla se oholit,“ vzpomínala zpěvačka v pamětech, že šlo také o vzdor k nenáviděné matce.

Bleskové zprávy: Smrt oblíbené zpěvačky a tajná svatba Molavcové

Video se připravuje ...

I v dospělosti si trvala na svém, za každou cenu chtěla udržet image drsňačky a rebelky. „Nechtěla jsem být znásilněna nebo obtěžována. Nechtěla jsem se oblékat jako dívka. Nechtěla jsem být hezká. Byl to prostě můj vzkaz – drž se ode mě dál!“ svěřila se upřímně. Vláčet sebou nenechala ani své chlebodárce. „Když podepsala smlouvu s nahrávací společností a tam jí řekli, že si musí natočit vlasy a vzít sukni, přišla druhý den s vyholenou hlavou a s okovanými bagančaty!“ vzpomíná hudební publicista Dave Fanning (67), který se posledních pětatřicet let se Sinéad přátelil.

„Když roztrhala fotku s papežem, všichni se zděsili, že si ničí kariéru. Ona sama to věděla a měla z toho radost. Nikdy netoužila být popovou hvězdou, vždycky dělala to, co považovala za správné, i když na to ostatní nebyli připraveni,“ popisuje Fanning, jenž se Sinéad natočil celou řadu niterných rozhovorů. „Loni jsme se potkali v kavárně, byla zničená smrtí milovaného syna Shanea. Ale tvářila se statečně. I když se jí to nelíbilo, byla jednou z největších hudebních hvězd, jaké Irsko kdy mělo. Její popularita byla srovnatelná s Madonnou,“ uzavírá Fanning.

Bleskové zprávy: Hoří už i v Chorvatsku! A Janečkova dcera má nevyléčitelnou nemoc

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.