Kozub jako autor Švejka: To je snad reinkarnovaný Hašek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Kozub jako autor Švejka: To je snad reinkarnovaný Hašek!

Štěpán Kozub si zahraje Jaroslava Haška.
Štěpán Kozub si zahraje Jaroslava Haška. (Instagram)

Ačkoli je v poslední době vnímán spíše jako snad-up komik i díky dvěma vyprodaným večerům v O2 aréně, v první řadě je Štěpán Kozub (27) stále hercem. Již několikrát diváky přesvědčil o svém hereckém rozsahu a znovu se o to pokusí v opravdu velkém stylu. Kývl totiž na roli jednoho z největších českých spisovatelů.

Na svém kontě má filmy, které mezi českými diváky v poslední době výrazněji rezonovaly. Štěpán Kozub dokazuje, že umí zahrát přihlouplého Davida Votrubka ve filmu Tři Tygři ve filmu: JACKPOT, stejně jako se nebrání vážnějším rolím, které ztvárnil v Zátopkovi či Spolu. A právě s tvůrci posledního zmíněného filmu opět spojí síly v připravovaném velkofilmu o legendě české literatury Jaroslavu Haškovi, jenž stojí za Čechy tolik oblíbeným Švejkem.

Štěpán Kozub: Starší generace můj humor vstřebává hůř

Video se připravuje ...

„Znovu se po filmu Spolu potkat s Davidem a kameramanem Vaškem Tlapákem, to je vedle herecké výzvy jeden z hlavních důvodů, proč do toho filmu jdu. Práce s nimi je velmi příjemná a extrémně tvořivá a zahrát si skutečnou osobnost, to je velká výzva,“ přiznal Štěpán Kozub, jak napsal Super.cz.

Roli Jaroslava Haška nepřijal pouze pro nabytí nových zkušeností. Spisovatele chce ztvárnit i z osobních důvodů. O silné emoce tedy nebude už během natáčení nouze. „Budu muset zase vystoupit z vlastního komfortu, a to je ku prospěchu jakékoliv tvorby. Navíc mám k Haškovi poněkud osobní vztah, protože jeho Švejka mám spojeného se svým tatínkem, který tu knihu miloval. Pamatuji si, jak u nás Švejk téměř pravidelně hrával po nedělních obědech,“ svěřil se Štěpán Kozub.

Štěpán Kozub: Dovolenou jsem si naordinoval!

Video se připravuje ...

Jak informoval výše zmíněný web, film Hašek nebude tradiční formou biografie. Životopis se bude zaměřovat především na jeho literární tvorbu. Ačkoli se ještě nenatáčí, již proběhly první kostýmní a maskérské zkoušky. Výsledek Kozubovy masky všechny dokonale šokoval. Sám herec byl překvapený, jak přesnou práci maskéři odvedli. „Když jsem se viděl, napadlo mě, jestli s ním přece jen nemám něco společného, a vzápětí to, že se s mým ksichtem dá dělat opravdu cokoliv,“ dodal na závěr s úsměvem Štěpán Kozub. Ostatně posuďte sami v galerii. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.