Wimbledonská hvězda Vondroušová: Co si špitala s princeznou Kate? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Wimbledonská hvězda Vondroušová: Co si špitala s princeznou Kate?

Čerstvá vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová prohodila pár slov s princeznou Kate
Čerstvá vítězka Wimbledonu Markéta Vondroušová prohodila pár slov s princeznou Kate (Twitter)

V životě lidském jsou prý jediné dvě jistoty – daně a smrt. Senzační vítězství tenistky Markéty Vondroušové (24) na wimbledonské trávě bude žít navěky. Ale Češka taky musí velkou část z odměny od pořadatelů odevzdat Velké Británii!

Maky jako první nenasazená hráčka ovládla slavný grandslam, královna Wimbledonu ohromila celý svět včetně princezny Kate. Ke stříbrnému talíři za triumf dostala od All England Clubu v přepočtu na koruny 65 000 000. Jenže tenhle balík si domů do Sokolova celý neodveze. Na základě daňových zákonů Spojeného království vyplatí 45 %, tedy 29 a čtvrt milionu Kč! »Kačky« by však mohly k Vondroušové připlout díky sponzorským smlouvám, byť oděvní gigant Nike jí lukrativní kontrakt na začátku roku nepochopitelně vypověděl.

Vondroušová se dotkla hvězd! Senzační jízdu dotáhla k titulu na Wimbledonu

Video se připravuje ...

„Z českých tenistek má teď Markéta nakročeno mít největší reklamní hodnotu,“ řekl pro Aha! marketingový expert z Českého olympijského výboru Tomáš Houska. Jaká je tedy její cena? Může být až v řádech desítek milionů. „S trofejí se vyfotila v džínách. Ale zároveň je to podceňovaná holka ze Sokolova, která nezapomíná na své kořeny. To se dá ve světě prodat,“ dodal Houska o stříbrné medailistce z Her v Tokiu 2021.

Princezna Kate vyzvídala: Jaké je vaše tajemství?

Markéta Vondroušová opanovala singl, Barbora Strýcová debl. Princezně z Walesu nešlo tohle triumfální tažení českých žen Wimbledonem do královské hlavy. Budoucí britská panovnice Kate (41) vedla na tohle téma debatu s velvyslankyní ve Velké Británii Marií Chatardovou. Chtěla znát tajemství úspěchu. „Když se i princezna jde zeptat, na jakých principech je postavený ten náš systém, to je nadpozemský pocit a obrovský pocit zadostiučinění, který máte,“ dmula se pýchou hruď šéfa tuzemského tenisu Iva Kaderky (59).

Které Češky dokázaly získat tenisový grandslam? Čtyřikrát triumfovala Mandlíková, ale…

Video se připravuje ...

Šokovaný manžel: Málem se pozvracel

V neděli oslavili první výročí svatby. Ale Štěpán Šimek, choť Markéty Vondroušové, byl o den dříve nervóznější než cestou k oltáři. Manažer IT firmy, který v mládí hrával tenis, totiž přijel podpořit svou milovanou ženu do wimbledonského chrámu na finále dvouhry proti Tunisance Džábirové. „Večer jsem se málem pozvracel z toho, jak mi bylo šoufl z únavy a nervozity,“ řekl Šimek reportérům v Londýně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.