Teď už je to na Plekancovi... Emotivní loučení Šafářové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Teď už je to na Plekancovi... Emotivní loučení Šafářové

Zamilovaný a šťastný pár: Tomáš Plekanec a Lucie Šafářová
Zamilovaný a šťastný pár: Tomáš Plekanec a Lucie Šafářová (Barbora Reichová (Sport))

Patřila mezi tenisové špičky a na vrcholu se mohla udržet ještě několik let. Zdravotní potíže ale rozhodly za Lucii Šafářovou (36), která byla nakonec donucena v nejlepším přestat.

Tušila, že se to blíží. Své pocity ovšem nikomu nesdělovala a s tenisovou kariérou se loučila v tichosti. Oficiálně dala tenisu sbohem v roce 2019. Poslední rok byl pro úspěšnou českou tenistku velmi emotivní.

„Věděla jsem, že nejsem schopna držet výkonnost na tom svém nejvyšším levelu. Takže jsem si dala jeden takový rok, kdy jsem se s každým tím turnajem, který mám ráda, tak jako hezky loučila. Vnitřně. Nikomu jsem to neříkala,“ cituje Šafářovou server iDnes.cz.

K tenisu se ráda vrací ve volných chvílích a vede k němu i svého manžela, hokejistu Tomáše Plekance (40). „Je to pro něj super doplňkový sport,“ míní s tím, že by své zkušenosti ráda sdílela s mladšími sportovci, ale kvůli mateřským povinnostem na to zatím není příliš času.

Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec vyrazili do Rudolfina na koncert vážné hudby.

Video se připravuje ...

K tenisové kariéře patří i neustálé cestování přes celý svět. To Šafářové určitě nechybí. „Stalo se mi, že jsme hráli Fed Cup ve Španělsku, musela jsem se přes noc přesunout do Dauhá, a tam jsem hned šla na kurt a hrála,“ zavzpomínala na náročné momenty své kariéry Lucie Šafářová, jež je nyní pyšnou maminkou syna Olivera starší dcery Leontýny.



Přečtěte si
pravlast
6. 7. 2023 • 12:01

Je okurková ezóna,proto pisálci stále vytahují old news.

Martin Kos
5. 7. 2023 • 22:58

V roce 2019 sekla s tenisem a pořád se píše o loučení, není to nějaké dlouhé loučení?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.