Stihne Fialu osud Zemana? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Stihne Fialu osud Zemana?

Trump pozval Zemana, nestalo se. Jak dopadne Fiala s Bidenem?
Trump pozval Zemana, nestalo se. Jak dopadne Fiala s Bidenem? (Archiv CNC)

Zatím posledním vrcholným českým politikem, kterému se dostalo cti být pozván do Oválné pracovny amerických prezidentů, byl šéf ANO a bývalý předseda vlády Andrej Babiš (68). Návštěvu Bílého domu má přislíbenou také jeho nástupce, premiér Petr Fiala (58, ODS). Jenže už přes rok je na »čekačce«.

Už sedm českých porevolučních premiérů či prezidentů usedlo v křesle vedle šéfa Bílého domu v pověstné Oválné pracovně. Mezi nimi také Miloš Zeman (78), který byl jako předseda vlády do Washingtonu pozván tehdejším prezidentem Georgem Bushem mladším (77). Na začátku prosince 2016 Pražský hrad oznámil, že Donald Trump (77) do Bílého domu pozval Zemana – prezidenta. Do konce jeho mandátu letos v březnu se ale setkání v Bílém domě už neuskutečnilo.

Papež připustil konec celibátu! Zeman žádal abolici pro své lidi:

Video se připravuje ...

Tak kde to vázne?

Jako první o tom, že Petr Fiala dostal pozvání do Washingtonu, informovalo Aha! už v dubnu loňského roku. „Ano, cesta premiéra do Bílého domu by měla proběhnout ještě v tomto roce. Zatím se připravují témata,“ sdělil tehdy Aha! dobře informovaný zdroj z okolí premiéra. V červnu loňského roku redakci i šéfka Úřadu vlády Jana Kotalíková sdělila, že s Fialou Američané dál počítají: „Návštěva by měla proběhnout ještě tento rok, ale žádné další podrobnosti sdělit nemohu, protože jsou stále předmětem debat.“ Mezitím se Fiala s Joe Bidenem (80) stihl vidět při různých příležitostech již třikrát, za oceán však dosud neletěl...

Chce to téma

„Návštěva Bílého domu, to je trošku jiný rozměr. Tam nejde jenom o to, že tam přijedeme a potřeseme si rukou, ale musí být dobře připravený obsah, včetně všech dalších věcí, které tam chceme domlouvat,“ řekl Aha! Fiala. „Vše je potřeba dobře připravit i z hlediska toho, aby to mělo dlouhodobý efekt pro zájmy naší země,“ dodal předseda vlády.

Fiala povečeřel naposledy se Zemanem. Dali si řízek a mimořádně skleničku vína

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
stoura
18. 7. 2023 • 10:03

Hezky napsáno!!!

yarda
18. 7. 2023 • 08:23

Jó, koho jsme si tam zvolili, toho tam máme. Doufám, že kandidáti v příštích volbách, aspoň někteří, předloží jiný program než "volte třeba koně, hlavně ať to nevyhraje Babiš".

avina
17. 7. 2023 • 15:01

Fiala sám žasne, co říká. Pávek si raději nechá napsat, co říkat.Biden opět zakopl a je na zemi.

rydlo
17. 7. 2023 • 10:15

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.