Zeman oslavil 79. narozeniny: Hradní parta zase spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zeman oslavil 79. narozeniny: Hradní parta zase spolu!

Miloš Zeman ve své exprezidentské kanceláři přjímal gratulace k 79. narozeninám (27.9.2023)
Miloš Zeman ve své exprezidentské kanceláři přjímal gratulace k 79. narozeninám (27.9.2023) (Facebook - Miloš Zeman)

Žádná opulentní oslava neproběhla. Místo ní strávil exprezident Miloš Zeman své 79. narozeniny na »mejdanu« v kruhu nejbližších přátel u sebe doma v Lánech. Zatímco ještě ve středu přijímal blahopřání Zeman ve své kanceláři, včera už narozeniny trávil v klidu svého domu v Lánech. To je přitom poprvé, co je u sebe v novém »bungalovu« slaví.

Ještě minulý rok je strávil jen o kousek dále v Lánském zámku, kde jako prezident sídlil. Letošní oslavu si Zeman rozdělil na etapy. „Ve středu slavím tady v kanceláři, gratulovala mi i ochranka. Ve čtvrtek mám pozvaných několik přátel do Lán, příští týden mi pak přijede do kanceláře pogratulovat například Andrej Babiš,“ řekl Rádiu Prostor Zeman. „Užiju si zkrátka několikanásobnou oslavu a pak se vrhnu na psaní své knihy,“ dodal.

Kluci v akci

Na etapy si Zeman rozdělil i včerejší přijetí gratulantů. Jako první přijela do Lán rodina bývalého kancléře Vratislava Mynáře (56). Po jeho boku se po delším čase objevila i manželka Alex (40). Spolu se pár poslední dobou na veřejnosti příliš neukazoval. „Manžel má mnoho práce na Moravě, včetně péče o svoji maminku,“ svěřila se Alex redakci Aha!. Za exprezidentem vzali manželé i své dva syny Vráťu a Viktora. U Zemanových pak strávili něco přes dvě hodiny. Okolo druhé pak zavítali za exprezidentem jeho další dva bývalí kolegové – někdejší protokolář Vladimír Kruliš (41) a exšéf sekretariátu Jaroslav Hlinovský (66). Spolu s nimi dorazil do Lán gratulovat i guvernér České národní banky a Krulišův současný šéf Aleš Michl (45).

Miloš Zeman přeje Robertu Ficovi vítězství ve volbách

Video se připravuje ...

Za zvuků bomb

Zemanovo narození bylo stejně tak dramatické jako jeho politická kariéra. „Narodil jsem se v devět hodin večer při svíčkách, protože vypnuli proud. Byla bombardována kolínská rafinerie minerálních olejů,“ povyprávěl pro server Život v Česku oslavenec o tom, jak přišel na svět. „Toto bombardování ale bylo neúspěšné. Bomby dopadly do lesíka zvaného Borek, asi kilometr od rafinerie. Ještě za mého dětství zde byly krátery po bombách,“ dodal.

Přání od Klause

K narozeninám popřál Miloši Zemanovi podle informací Aha! také jeho předchůdce ve funkci Václav Klaus (82). Dva největší soupeři z devadesátých let si k narozeninám přejí často i osobně. Zeman tak nechyběl třeba na Klausově opulentní hradní oslavě 80. narozenin. „Už dlouho jsi nebyl v Chile, tedy jsem se ti rozhodl věnovat pero z palisandrového dřeva, kde je vygravírovaný tvůj podpis,“ řekl oslavenci tehdy Zeman a narážel na slavnou etudu, kdy si Klaus vzal během návštěvy Chile protokolární pero.

Miloš Zeman na svatbě dvou kluků: Mají mojí podporu, je potřeba napravit křivdu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.