Válka Babiše s Fialou graduje! Já Nutellu nejím, říká premiér | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Válka Babiše s Fialou graduje! Já Nutellu nejím, říká premiér

Petr Fiala (ODS) a Andrej Babiš (ANO) se střetli na TV Nova v pořadu Za pět minut dvanáct (17.12.2023)
Petr Fiala (ODS) a Andrej Babiš (ANO) se střetli na TV Nova v pořadu Za pět minut dvanáct (17.12.2023) (Reprofoto TV Nova)

Dva největší političtí rivalové se včera střetli v přímém přenosu. Debata premiéra Petra Fialy (59, ODS) s jeho předchůdcem Andrejem Babišem (69, ANO) se ve studiu TV Nova rychle vyostřila. Dospěla až k osobním útokům a došlo zase na Nutellu...

Nechte si chutnat

Hned ze začátku Babiš označil vládu za nejhorší v historii a Fialu obvinil z toho, že Česko zdevastoval. Z tašky pak vytáhl pro premiéra dárek – sklenici Nutelly. „Pane premiére, nechte si chutnat. Vaše vládnutí lidem vůbec nechutná. Žijete v jiné galaxii, jste úplně mimo,“ vmetl mu. Rovněž mu před obličejem zamával rohlíkem a rýpavě se ptal, zdali ví, kolik stojí. „Určitě bych měl poděkovat za ten dárek, já tedy Nutellu nejím, ale moje děti ji mají rády,“ reagoval Fiala. Podle něj by Babiš neměl ceny vytahovat, zejména protože jeho firmy prý ovládají trh. „Když jsme u těch dárků, vy byste taky mohl dát dárek našim občanům. Patříte k největším producentům potravin a Agrofert má rekordní zisky. Kdybyste výrobky zlevnil, tak by to byl dárek, který byste mohl lidem dát,“ odtušil premiér.

Hádky o Agrofert

Babiš se v diskuzi neudržel a do Fialy se opřel i osobními útoky. Mj. ho osočil z toho, že okrádá lidi a ničemu nerozumí. „Jste profesor, politolog. Podnikání vůbec nerozumíte. Ty babičky, které jste okradli, dneska jezdí metrem z jednoho řetězce do druhého. Tam koupí mléko, tam koupí chleba v akci. To vy jste vzali lidem peníze, dejte Agrofertu pokoj,“ rozzuřil se a dodal, že tomu rozumí i malé dítě. To Fialu nenechalo chladným. „Realita je, že Andrej Babiš je soudy několikrát usvědčený lhář, já ne. To je ta skutečnost, vy si jenom, pane předsedo, vymýšlíte,“ odmítl. Dodal, že by rád věcně diskutoval, aniž by ho někdo urážel. Podle něj každé malé dítě pochopí, že Agrofert si za Babišovy vlády namastil kapsy.

»Kámoš« z Kremlu

Souboj se stočil i k zahraniční politice. Při řeči o Ukrajině Babiš vytasil fotku ruského prezidenta Vladimira Putina (71) s expremiérem Petrem Nečasem (59), kterého označil za vašeho kámoše z Ruska. To Fialu rozzuřilo a Babiše nařkl z toho, že za 8 let ve vládě neudělal vůbec nic pro zbavení se závislosti na Rusku. „Když jsme po něm zdědili zemi, byli jsme z 97 procent závislí na ruském plynu a z více než 50 procent na ropě,“ uvedl s tím, že se Česko za jeho vlády kremelského vlivu zbavilo. „Pan premiér seděl v Nečasově vládě, která se kamarádila s Putinem, a vykládá tu něco o nějaké závislosti,“ vzkázal Babiš.

V polovině

Včerejší debata proběhla v symbolický den. Fiala totiž na den dva roky předtím přebral od Babiše premiérské křeslo. Jeho kabinet se tak nachází v polovině volebního období. Reputaci však příliš dobrou nemá. Podle posledního výzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění mu důvěřuje jen pouhých 17 % Čechů, tedy zhruba šestina – dle průzkumu Medianu by vláda při školním známkování dostala od lidí horší trojku. Naopak Babišovo ANO je v předvolebních průzkumech favoritem se ziskem nad 30 %...

Přečtěte si
Malatek Jiri
18. 12. 2023 • 21:55

a Gustav se směje

hejhej
18. 12. 2023 • 20:49

Stačí okrajově sledovat dění u nás a Fiala - Fialka vč.slepené lády mají na všechno jediný argument - Babiš. Ještě , že jsou archivy: Fiala - Fialka jak žvanil - lhal před volbama a lže neustále. Fiala je slabý, trapný, neschopný !!!!

AHel
18. 12. 2023 • 14:01

Zlatý Babiš!!!! No comment o tom druhém....slabošský závistivý a s intelektem na štíru ubožáček.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.