Zahořklý Petr Nárožný (85): Ve vedru natáčí vánoční pohádku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zahořklý Petr Nárožný (85): Ve vedru natáčí vánoční pohádku!

Nová vánoční pohádka České televize: Nárožný (85) točí v pekelné výhni!
Nová vánoční pohádka České televize: Nárožný (85) točí v pekelné výhni!  (Jiří Koťátko, archiv)

Opakovaně si stěžoval, že točí jen mladí. Herec Petr Nárožný (85) už nevěřil, že se karta zase obrátí a zase o něj bude zájem. Teď se ale znovu postavil před kameru! V úmorném vedru natáčí vánoční pohádku.

S hořkostí v hlase si už kolikrát postěžoval, že na stará kolena nemá do čeho píchnout. „Já nemám práci! Nikdo mě nechce, protože nejsem mladý,“ stěžoval si Aha! Petr, který už nevěřil v nové filmové a televizní příležitosti. „Smířil jsem se s tím, že už si v životě nezahraju,“ tvrdil opakovaně. Jak velké překvapení na redaktory Aha! čekalo, když dorazili na zámek Sychrov na natáčení nové vánoční pohádky Klíč svatého Petra.

Upoutávka na pohádku Krakonošovo tajemství

Video se připravuje ...

Vylepšil si roli

Na pohádkovém trůnu tam v hermelínu seděl právě pětaosmdesátiletý herec jakožto král. „V původním scénáři byl král trošku do počtu. A mě to samotného trápilo. Díky Petrovi jsme tu postavu mohli probarvit a udělat ji větší,“ okomentoval spolupráci režisér Karel Janák (52). Ostatně co mohl dělat, pokud Nárožného chtěl. Hvězda komedií Jáchyme, hoď ho do stroje! nebo Ten svetr si nesvlíkej jasně řekl, že štěky hrát nebude. A překvapení jsou i kolegové – Petr Nárožný prý na natáčení každý den chodí s papírem plným nápadů, co všechno vylepšit.

O čem to bude?!

Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emilie a Tobiáš, který je v tom úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se pak ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě na zámku klíč vypátrali, jinak přijdou do pekla.

Trailer k pohádce O vánoční hvězdě

Video se připravuje ...

Spálená princezna

Diváci sice pohádku uvidí na České televizi až v mrazivém prosinci, výpravný příběh o jedné krádeži, do princezny zamilovaném vodníkovi a protřelé dvojici kancléřů ale natáčejí v těch nejteplejších dnech. Nádvoří zámku Sychrov poskytovalo jen minimální stín, štáb tak musel vytáhnout deštníky a mimo záběry jimi chránit herce. „Podařilo se mi první den, co jsme byli venku, se spálit, takže teď už nás raději schovávají,“ smála se princezna Sára Korbelová (20). I tak ze všech jen lilo, z těžkých pohádkových kostýmů se herci mohli svléknout vždycky až večer.



Přečtěte si
Uživatel_5571928
27. 6. 2023 • 06:06

Preji p. Naroznemu hlavne hodne zdravi a optimismu, mam Vas moc rada, jste jeden z 'poslednich' panu HERCU...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.