Otakar ze Zoufalců se dusil na place: Žáčka málem připravili o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Otakar ze Zoufalců se dusil na place: Žáčka málem připravili o život

Zcela zčervenal a naběhly mu žíly.
Zcela zčervenal a naběhly mu žíly. (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

Syn slavného spisovatele a básníka Jiřího Žáčka (77) se při natáčení povídkového filmu O malých věcech tak vžil do role, že se mu natáčení málem stalo osudným. Jakub Žáček (48) se při scéně, kdy mu zaskočí sousto, totiž opravdu začal dusit.

Zrudnul, naběhly mu žíly a začal lapat po dechu. V povídce o tom, co se může stát, když se váš manžel začne dusit u večeře, hraje s Jakubem Žáčkem (48) také Vanda Hybnerová (54). Partnerské historky připomínající filmy jako Čtyři pokoje (1994) nebo Divoké historky (2014) s překvapivým koncem a s hodně černým humorem natočil jako svůj první film mladý režisér Denis Šafařík (29). V příbězích se ukáže, co se stane, když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, nebo když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis.

Se Strachem Nacafe: Jiří Langmajer - volná verze rozhovoru

Video se připravuje ...

Chtěl ušetřit?!

„Šel jsem do toho natvrdo, abychom ušetřili za maskéry a speciální efekty,“ vtipkuje o scéně, která ho málem stála život, Jakub Žáček. „Denis mi neřekl, že se mám doopravdy dusit. Rozhodl jsem se sám od sebe v rámci autentičnosti. Výsledek stojí za to,“ prozradil Jakub, který tuto scénku s Vandou Hybnerovou musel zvládnout na jeden zátah a ještě během Vandina monologu. Herci navíc celou scénu museli natočit za jeden den, víc času neměli. „Snažila jsem se to nekazit, aby se nám Jakub neudusil. Povedlo se, takže je tu dnes s námi,“ oddechla si na premiéře se smíchem Vanda Hybnerová.

Objevil se nový talent?

Režisér Denis Šafařík (29) se dostal do povědomí diváků v hlavní roli ve vánoční pohádce Kouzelník Žito. Jako jeden z nejmladších herců dostal Šafařík angažmá v Dejvickém divadle. Povídkový film O malých věcech odehrávajících se v jednom domě je jeho režisérská prvotina.

Anetu Krejčíkovou trápí chronické onemocnění pleti. Prozradila, jak s tím bojuje

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.