Tvrdý pád na dno pro Soukalovou: Přišla o všechno | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tvrdý pád na dno pro Soukalovou: Přišla o všechno

Gabriela Soukalová  přiznala zdravotní problémy
Gabriela Soukalová přiznala zdravotní problémy (Lenka Hatašová)

Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová (33) vydala knihu s názvem Jiná, kde velmi otevřeně popisuje, jaké útrapy přináší život vrcholového sportovce. Promluvila i o anorexii a bulimii, kterou musela v minulosti porazit. Nyní se věnuje osvětě a medializaci poruch příjmu potravy. 

V době, kdy Soukalová vydávala svou knihu, se o poruchách příjmu potravy příliš nemluvilo, ona v sobě však našla sílu a stala se jednou z průkopnic, byť věděla, že jí to může kariérně dost ublížit.

Otevřená zpověď Soukalové ve filmu: Pravda se pořád vyplatí! O čem bude?

Video se připravuje ...

„Pro spoustu lidí to také mohlo být nepříjemné nebo nežádoucí, protože viděli někoho, o kom si mysleli, že je tak trochu nadčlověk, a tenhle sportovní favorit má najednou nějaké lidské nedostatky. Spadla jsem z toho wow symbolu mezi normální lidi. Ne každý to v té době strávil. Dnes o tom problému mluvím s nadhledem, mám to za sebou a moc mi to neubližuje. Když jsem o tom mluvila tehdy, bylo to pro mě opravdu hodně těžké,“ řekla v pořadu Miluše Bittnerové Na Kafeečko. 

Připomněla také, o jak moc závažné onemocnění jde a že se týká mnoha sportovců. „Ve sportu je to velice časté a já prosila některé své kolegy, kteří se s poruchami příjmu potravy také potýkají, jestli by k tomu neřekli pár vět. Nároky na jejich výkony jsou větší a větší. Mám pocit, že ve vytrvalostních sportech je to třeba 70 % sportovců. Musí ohromně řešit výživu, protože je důležitou součástí jejich výkonu. Většina kolegyň mi jen vzkázala, že mě obdivují za to, co jsem dokázala, ale že ony v sobě tolik odvahy nemají. Bojí se, aby si nezničily mediální obraz, jako se to stalo mně,“ dodala. 

Gabriela Soukalová o filmu o ní: Rozmýšlela jsem se asi dvě vteřiny

Video se připravuje ...



Přečtěte si
BUBLAVA
6. 12. 2023 • 18:11

Proboha, jakou ona dělá osvětu, že se "před ní" o 2 výživových problémech moc nemluvilo!!?? Společností tyto nešvary hýbou nejméně 40 let. V době bulváru a vzestupu zájmu dívek o modeling je tato problematika neustále probírána. Paní Soukalová se už teď stala českou sportovní legendou. Ale, bohužel, její konání v showbyznysu je velmi tristní. Hezká tvář není zárukou, že lze uspět ve všem. O rozhovorech, jak je Izabelka živé dítě a jak obdivuje maminky, co vše musí stihnout, ani nemluvě. 🤭🤭🤭👎👎👎Radši snad ať mlčí.

zuzakirsch
30. 9. 2023 • 07:12

Až si za třicet let lidi uvědomí, že Soukalová je stále jedinou Češkou, která vyhrála Světový pohár v lyžařských disciplínách, pak docení její úspěch. Její tragédií bylo, že si vzala podvodníka, který ji obral o peníze a sny. Ale tak to v životě někdy chodí. Někdy je to nemoc, někdy zlý člověk, někdy závislosti...

AHel
16. 6. 2023 • 19:52

No nevím, anorexie je tak zprofanovaná, že už to nikoho nebaví poslouchat či sledovat. Jde o duševně pochroumané osoby....člověk vždycky může říci ne, je to kritika sportovních bafuňářů a málokdo to chce slyšet, vždyť je tak krásné se dívat, jak jim sport jde a hezky vypadají...ať si koupí raději cukrárnu a dělá lidem radost dobrou kávou a dortíkem....ať už ne nehrabe v bahně, ubližuje to jí, rodině i dítěti teď nebo později.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.