Herecká legenda Petr Kostka (84): PRVNÍ SETKÁNÍ S ADOPTOVANOU DCEROU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herecká legenda Petr Kostka (84): PRVNÍ SETKÁNÍ S ADOPTOVANOU DCEROU!

Petr Kostka
Petr Kostka (Foto Aha! – Jakub Poláček, Profimedia.cz, ČT, reprofoto Štace mého života)

Nerad o sobě mluví. Při příležitosti svých nadcházejích 85. narozenin ale udělal Petr Kostka nečekaně výjimku a pustil si do života režiséra Petra Slavíka (54). Dokument Štace mého života ho představí nejen jako vynikajícího herce, ale také tatínka čtyř dcer a jedné adoptované!

O páté se moc nevědělo, je jí dívka jménem Shamim pocházející z Ugandy. Petr s manželkou Carmen Mayerovou (78) ji adoptovali na dálku už v roce 2001, kdy jí byly tři roky. Mluví její řečí Nejen že přispívali na její výchovu, vzdělání a vše potřebné, ale byli se na ni i několikrát podívat. Herec se dokonce naučil pár slov v jednom z ugandských jazyků. „Všem jsem se tam totiž chtěl osobně představit a říct, odkud jsem a proč jsem za nimi přijel. Děti v Ugandě z toho byly nadšené, “ prozradil Kostka. Tereza má Indku Když se pak herec vrátil do Prahy, sestavil osvětový program věnovaný adopcím na dálku a objížděl s ním české školy. A nejmladší dcera, herečka a moderátorka Tereza Kostková (46) si po vzoru rodičů osvojila holčičku pro změnu z Indie. Dokument, kde jsou i záběry z Kostkovy cesty do Afriky za ugandskými dětmi, můžete vidět dnes ve 21:20 hod. na ČT1.

Petr Kostka a Carmen Mayerová oslavili zlatou svatbu (50 let) nejen tancem na Sinatrův hit v podání Vojty Lažanského a Petry Kohoutové.

Video se připravuje ...

Život mezi podprsenkami

Petr Kostka přivedl ke Carmen Mayerové dcery Helenu a Zuzanu, které zplodil s první ženou Ingrid Vavrouchovou. Ta po rozvodu tragicky zahynula. Carmen měla z prvního manželství dceru Kateřinu. Spolu pak měli herečtí manželé ještě Terezu. O období dospívání všech čtyř dcer hovořil herec s humorem jako o životě mezi podprsenkami. S Carmen se brali v roce 1972, loni oslavili zlatou svatbu.

Předčasná úmrtí? To už jsem prošvihl!

Herec také vysvětlil, proč svolil k natáčení. „Nikdy jsem nechtěl točit dokument o sobě, protože nevím, kam by se měl zařadit. Neobyčejné životy? Já svůj život nepovažuji za neobyčejný. 13. komnata? Cokoliv bych o sobě řekl, už by nebylo třináctou komnatou. Předčasná úmrtí? To už jsem prošvihl. Ale když už jsem tuto nabídku dostal, rozhodl jsem se, že vzdám hold svým divadelním předkům,“ řekl Kostka o osmdesátiminutovém dokumentu Štace mého života.

Tereza Kostková: Co pro ni znamenají Shakespearovské slavnosti?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.