Petr Kostka (84): Vážná operace! DEKOMPRESE NERVŮ V PÁTEŘI | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Petr Kostka (84): Vážná operace páteře!

Petr Kostka.
Petr Kostka. (profimedia.cz)

Na svůj úctyhodný věk se rozhodl pro velký risk a vyplatilo se. Herecký bard Petr Kostka (84) se rozhodl pro operaci vyhřezlé ploténky bederní páteře. Už ale zase skáče po divadelních prknech. A bez bolestí.

Zákroku se herec, kterého vídáme v seriálu Zlatá labuť, podrobil v pražské Nemocnici Na Homolce a pod skalpelem ho tam měl věhlasný neurochirurg MUDr. Jiří Chrobok (65). „Šlo o větší dekompresi nervových struktur bederní páteře,“ upřesnil MUDr. Chrobok. Podle něj byl herec v narkóze půldruhé hodiny. Čím je člověk starší, tím hůř může jeho tělo zákrok přijmout. A to žádný doktor dopředu nikdy nezaručí.

Risk se vyplatil

Devadesátiminutová narkóza je pro člověka v Kostkově věku vždy riskantní. Herec musel být zkrátka dost odvážný. Zřejmě vyhrála vidina, že zmizí už provždy velké bolesti. Zvlášť pro herce, který má tak časté namáhavé rozcvičky po jevištích. „Už to byl teď 22. února přesně rok, co byl manžel na operaci. Pracuje a cítí se naprosto skvěle. Pan docent Chrobok je úžasný,“ pochvalovala si Aha! Kostkova manželka Carmen Mayerová (78). Když se herec probudil z narkózy, oddychla si ze všech sil, stejně jako jejich dcera Tereza Kostková (46) a vlastně celá rodina.

Tereza Kostková na premiéře filmu V létě ti řeknu, jak se mám: Co prozradila?

Video se připravuje ...

Radost z TGM

A radost má z povedené operace i sám doktor Chrobok. Toho Kostka minulý víkend pozval do Divadla na Vinohradech na Český román, kde hraje. Inscenace vychází ze slavného románu Olgy Scheinpflugové (†65), jež vypráví příběh její lásky s manželem a dramatikem Karlem Čapkem (†58). „Byl jsem naprosto unešený, pan Kostka byl báječný, pohyboval se jak jura,“ komentuje Chrobok.

Zlobí ho sluch

Petr Kostka skončil přesně v den 70. narozenin manželky Carmen Mayerové v září 2014 v Nemocnici Na Františku. Podle všeho bylo na vině srdce. Naštěstí byl po ošetření propuštěn do domácí péče. Podle některých zdrojů si Kostka musel před 15 lety nechat operovat koleno a v posledních měsících si herec stěžuje na tinnitus, kvůli němu špatně slyší.

Petr Kostka a Carmen Mayerová oslavili zlatou svatbu (50 let) nejen tancem na Sinatrův hit v podání Vojty Lažanského a Petry Kohoutové.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Jiří Uher
10. 3. 2023 • 04:51

Pan herec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.