Syn Zmožka Marcel: Nutili mne chodit s Ivetou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Syn Zmožka Marcel: Nutili mne chodit s Ivetou

Nutno říct, že Marcelovi a Ivetě to společně slušelo i po letech.
Nutno říct, že Marcelovi a Ivetě to společně slušelo i po letech. (Foto Aha! – P. Matička, M. Hurda, ara)

Pocházeli ze stejného kraje. Ona byla z Frenštátu, on z 50 km vzdáleného Havířova. Se skupinou Kroky Františka Janečka spolu v 80. letech dva roky kočovali po Československu. Chybělo tehdy málo a Iveta Bartošová (†48) se skladatelem a zpěvákem Marcelem Zmožkem (58) mohla chodit.

Pocházeli ze stejného kraje. Ona byla z Frenštátu, on z 50 km vzdáleného Havířova. Se skupinou Kroky Františka Janečka spolu v 80. letech dva roky kočovali po Československu. Chybělo tehdy málo a Iveta Bartošová (†48) se skladatelem a zpěvákem Marcelem Zmožkem (58) mohla chodit. Marcel měl v té době ale oči jen pro zpěvačku Markétu Muchovou (65).

Tři dny po smrti Ivety Bartošové připustil, že má na sebevraždě podíl.

Video se připravuje ...

„Moje máma říkala, že se k sobě s Ivetou náramně hodíme a že bychom měli spolu chodit a vzít se. Já jsem se k tomu ale k její velký lítosti moc neměl,“ přiznal Aha! Marcel a smutně dodal, že maminka zemřela těsně před před loňskými Vánocemi. „Mám aspoň ještě tatínka, náramně si spolu rozumíme,“ podotkl Marcel a na mysli měl slovutného skladatele Jiřího Zmožka (80), autora největších českých hitů 80. a 90. let. Byla v kondici a veselá!

S Ivetou měl Marcel kromě kumštu ještě něco společného – deprese. A stejně jako Iveta se i on jednou pokusil odejít ze světa. „Naštěstí se mi to nepovedlo,“ zdůrazňuje Marcel, který se s Bartošovou přátelil takřka celý život. „Párkrát jsem byl u nich ve Frenštátu i na návštěvě,“ vzpomíná Zmožek. Zpěvák byl s Ivetou v kontaktu dokonce ještě čtyři měsíce před její sebevraždou a tvrdí, že byla naprosto v kondici.

Nutno říct, že Marcelovi a Ivetě to společně slušelo i po letech.

Připravoval totiž se zpěvačkou po dramaturgické stránce pro TV Barrandov televizní Vánoce a Silvestra. „To bych řekl! Nepila, byla veselá a plná elánu do práce i do života,“ upřesňuje Marcel. 

Dodnes ale Zmožkovi vrtá hlavou, co se tehdy stalo, že se zpěvačka tak najednou rozhodla skoncovat se životem. „Pár měsíců před Ivetinou smrtí mě napadlo, že spolu znovu uděláme duet Dobro s láskou vítězí, který jsme poprvé nazpívali zhruba v roce 1986 do pohádky Co takhle svatba, princi?,“ vzpomíná Marcel. Bartošová prý byla nadšená a písničku s Marcelem nazpívala. „A potom se jí prostě muselo něco šíleného přihodit! Zabít se bylo tehdy to poslední, co by ji napadlo,“ je přesvědčen Marcel Zmožek. Ukazuje se, že o životě Ivety Bartošové se stále ještě zdaleka neví všechno, pořád vyplouvají na povrch další a další dosud skryté skutečnosti. Minisérii Iveta o zpěvaččině životě vysílá Voyo.cz.

Iveta o matce

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.