Operní diva Soňa Červená (†97): Pohřeb se psem u rakve | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Operní diva Soňa Červená (†97): Pohřeb se psem u rakve

Pohřeb Soni Červené v Hradci
Pohřeb Soni Červené v Hradci (Archiv Blesku)

Nejen stovky lidí vyprovodily v Národním divadle herečku a operní pěvkyni Soňu Červenou (†97). Mezi herci držícími čestnou stráž a smutečními řečníky se na prknech Zlaté kapličky objevila také fenka Pavly Beretové (39) jménem Lila.

Panička ji zmínila i ve svém projevu nad rakví. „Soňa a Lila se měly rády. Říkala jí Fialko, i v tom se projevila Sonina nekonečná láska k českému jazyku,“ zdůraznila Beretová, známá jako nekompromisní šéfka Ema z právě reprízovaného seriálu Místo zločinu Ostrava. Milovnice psů Poté zavzpomínala, jak Červenou provázely životem čtyřnohé bytosti. „Vyprávěla mi o své jezevčici, tuším, že Aničce, se kterou na poslední chvíli překročila Berlínskou zeď a která s ní přijala angažmá v západoberlínské Státní opeře. Pejsek ji často doprovázel do divadla, až prý nakonec dostala Anička taky průkaz zaměstnance,“ připomněla herečka.

Tryzna to není

Ve svém projevu vyjádřila to, co cítili snad všichni, kdo se přišli s hvězdou světového významu do Zlaté kapličky rozloučit. „Když přijde smrt po tak bohatém a naplněném životě, není takový okamžik pro mne tryznou, ale spíš oslavou života samotného,“ upřesnila Beretová. Neohlížejte se... V hledišti usedli nejen příznivci Soni Červené, ale také její kolegové. Někteří z nich stáli čestnou stráž u rakve umístěné na jevišti. Určitě jim dlouho bude znít v uších její důležitá životní rada: „Neohlížejte se, koukejte dopředu a těšte se na to, co bude!“

Pohřeb Soni Červené v Národním divadle

Video se připravuje ...

Kepka: Žila dlouho a s radostí...

Soňa Červená byla vrstevnicí herečky Gabriely Vránové (†78). „Nevím, zda měla Soňa na svou vitalitu a dlouhověkost nějaký lék či přípravek. Myslím, že žila s radostí, a to je hodně důležité. Herectví, i když se to možná na první pohled nezdá, je hodně náročná profese, a to jak fyzicky, tak hlavně psychicky,“ řekl deníku Aha! po pohřbu hereččin syn a prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (53).

Rochová: Byla jsi mojí inspirací

Málokdo tuší, že vzdálenou příbuznou zesnulé byla módní návrhářka Liběna Rochová (71). Ani ona nechyběla ve Zlaté kapličce. „Milovaná Soňo, byla jsi pro mě velkou inspirací, byla jsi léta skvělou a noblesní zákaznicí, blízkou osobou, přítelkyní a vzdálenou příbuznou. Děkuji za vše, co jsi mně dala!“ napsala na sociální síť Liběna, která byla ráda, když pěvkyně zavítala na její módní show.

Pohřeb exposlankyně Jany Lorencové (†83)

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.