Gott si raději řídil sám! Nechtěl, aby na něj šoféři práskali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Gott si raději řídil sám! Nechtěl, aby na něj šoféři práskali...

Karel nejraději usedal za volant svých oblíbených mercedesů.
Karel nejraději usedal za volant svých oblíbených mercedesů. (profimedia, čtk, ara)

V druhé polovině minisérie Volha se diváci konečně dočkali Karla Gotta (†80). Televiznímu řidiči Standovi Pekárkovi v podání Kryštofa Hádka (41) usedl do auta kvůli cestě z koncertu ve Slaném v první polovině 70. letech.

A kdo vlastně mladého Mistra ztvárnil? Herec a zpěvák Roman Vojtek (51). Jak ale skutečný Karel Gott ještě za života řekl Aha!, raději na televizní či jiný natáčení jezdil sám nebo se svým šoférem. Bál se totiž, aby na něj lidé najatí televizí nepráskali. Zpěvák po cvičné emigraci v roce 1971 sice dál mohl zpívat a jezdit do zahraničí, komunisté si ho ale dobře hlídali. „Když to jenom šlo, řidil jsem si sám nebo mě vozil pan doktor Zítko (osobní sekretář, pozn. red.), později Olda Havránek,“ svěřil nám před lety Gott. „Jezdit za tvrdé normalizace s jakýmkoliv řidičem, jehož jsem neznal, znamenalo, že jsem mu prostě nevěřil. Oni to byli takové slepičí prdelky,“ smál se Karel.

Kulový Blesk: Seriál Volha je veřejnoprávní ojetina. Všechny ženy jsou v něm »dávačky«

Video se připravuje ...

Moc dobře věděl, že se šoférů – dřív nebo později – někdo z nadřízených zeptá: „Neříkali něco zajímavého?“ Nadřízenými jsou myšleni i řídící důstojníci tehdejší StB. Nicméně není vyloučeno, že z jednoho z natáčení ve Slaném mohl Gotta skutečně vézt televizní řidič. Jako ve včerejší Volze. „Do služebního auta mu konečně nastoupí sám Maestro – Karel Gott. Na koncertě ve Slaném se do něj platonicky zamiluje Pekárkova žena Táňa, ale Standovi tohle vůbec nevadí – Goťáka milují všichni – ale jen on ho dnes poveze domů,“ lákala na čtvrtý díl seriálu veřenoprávní televize. Pátá, závěrečná část, poběží na čarodějnice, tedy tuto neděli večer. Už teď se přitom na Kavčích horách mluví o tom, že by si Volha zasloužila pokračování. A je k tomu i zásadní důvod. Více se ve čtvrtek dočtete v novém vydání magazínu Aha!TV.

Seroš X: Volha

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Josef_Schvejk_009
24. 4. 2023 • 11:10

Taková propagandistická slátanina se dá sledovat jen pod vlivem alkoholu. proti tomu je major Zeman čisté řemeslo a ne tahme pravdoláskařská sra*ka. odpad!!!

stoura
24. 4. 2023 • 05:12

Dejte s ním už konečně pokoj!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.