Michal Nesvadba: Našel poklady z tátova archivu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Michal Nesvadba: Našel poklady z tátova archivu

Miloš vlevo a Michal vpravo, jako zrcadllový odraz.
Miloš vlevo a Michal vpravo, jako zrcadllový odraz. (Foto Aha! – David Kundrát, ara, Instagram Michala Nesvadby)

Pro herce a moderátora Kouzelné školky Michala Nesvadbu (65) byl 17. duben smutným dnem. Jeho tatínek, herec, spisovatel a ilustrátor Miloš Nesvadba (†95), by totiž slavil 98. narozeniny. Před třemi lety však zemřel.

Na svého otce v den jeho nedožitých narozenin dojemně zavzpomínal na sociálních sítích. „Už jsou to tři roky bez tebe, táto. Ale já vím, že ty víš. A pořád jsi tu se mnou,“ napsal Michal s tím, že není dne, kdy by na tátu nemyslel. Dovolená spolu „Posílám narozeninovou vzpomínku, TAM nahoru,“ dodal a připojil celou řadu snímků, které dodnes ilustrují jejich vzájemnou lásku, momentky ze života, kdy ještě mohli být spolu. Třeba ze společné dovolené. Jeho památku si tak udržuje stále živou.

Rozdával krásu

Přesto však Michal nijak nesmutní, koneckonců jeho tatínek zesnul ve skutečně požehnaném věku a do posledních chvil se těšil dobrému zdraví, netrápily ho žádné bolestivé choroby. „Měl krásný život a krásu taky rozdával,“ má jasno komik, jenž se do srdcí nejmladších televizních diváků zapsal díky působení v Kouzelné školce. Neskutečná podoba Na společných fotografiích otce a syna jasně dominuje jejich neskutečná podoba. Stejný úsměv, stejný nos, stejně nepoddajné vlasy... A uznal to i sám Michal. „Už mám i ty bílé vlasy,“ žertoval.

Michal Nesvadba: Když si sundám žluté triko, děti mě nepoznávají

Video se připravuje ...

Nezapomenutelný princ

Miloš Nesvadba se na filmovém plátně objevil ve více než 30 filmech, většinou v drobných rolích. Nezapomenutelnou roli prince ze Země zacházejícího slunce si zahrál v pohádce Bořivoje Zemana Pyšná princezna. Svou práci převážně zasvětil dětem a jeho jméno je také úzce spjato s dětskými časopisy Mateřídouška a Sluníčko, ve kterých hojně publikoval své kresby i literární díla.

Karikatury slavných

Miloš vytvořil i karikatury mnoha svých kolegů a kolegyň. Národní divadlo je dokonce v roce 2010 vystavilo ve své galerii u příležitosti Nesvadbových pětaosmdesátin.

Nesvadba o rozvodu dcery: Čekal jsem to, byli moc hrr!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.