Z Camilly bude královna! Královský pár zveřejnil oficiální fotografii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Z Camilly bude královna! Královský pár zveřejnil oficiální fotografii

Palác zveřejnil nové informace o korunovaci.
Palác zveřejnil nové informace o korunovaci. (Reuters, archiv Blesku)

Z dlouholeté přítelkyně krále Karla III.(74) a již téměř 18 let manželky Camilly (75) bude královna. Je to naprosto jasné z pozvánky, kterou královský pár rozeslal na korunovaci. A nechal zveřejnit i nový oficiální portrét.

Symbolicky na něm pózuje oblečený v královské modré barvě. Camilla má na sobě šaty od návrhářky Fiony Clareové s perlovým náhrdelníkem, diamantovou sponou a perlovými náušnicemi. Buckinghamský palác již veřejně oznámil, že po korunovaci bude manželka panovníka označovaná jako královna Camilla. „Korunovace Jejich Veličenstva krále Karla III. a královny Camilly,“ stojí zcela jasně na pozvánce na událost pořádanou 6. května ve Westminsterském opatství. Koncem tohoto měsíce ji obdrží 2 000 hostů. „Jeho Veličenstvo vždy považovalo za věc cti, že když je král, jeho manželka by měla být královnou,“ řekl znalec královského dvora. „Je zcela na nich, jak se rozhodnou být nazýváni, a je v souladu s jejich právem tak učinit,“ dodal.

Vnoučata královny drží stráž u rakve babičky Alžběty II.

Video se připravuje ...

Pozvánka zcela odráží osobnost krále Karla III. a jeho vášeň pro přírodu. Je bohatě ilustrovaná a jedním z centrálních motivů je folklorní zelený mužík, jeden z nejznámějších pohanských symbolů země, považovaný za lávku mezi pohanstvím a křesťanstvím, symbolizující jaro a znovuzrození. Skvěle se hodí pro novou vládu. Design je v kontrastu s mnohem formálnějším a skromnějším stylem, který upřednostňovala královna Alžběta (†96). Zcela novou roli v korunovaci sehraje také princ George (9), který se jí aktivně zúčastní. Pomůže nést roucho svého dědečka spolu s dalšími pážaty. Mladý princ k radosti svých rodičů projevil o tuto poctu velký zájem. Tradičně ji zastávají chlapci ve věku 12 až 15 let.

Zapomněl Karel na syna Harryho?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Milla
29. 11. 2023 • 11:51

Skvělé.Konečně skončí s tou blbostí že nemohla mít status a jméno po manželovi .Je ve své pozici dokonalá a je fajn že to uznala i královna.Stejně jako že Camilla bude také korunována,to zavře hubu těm géniům co tvrdí že jejich manželství není platné protože ho neuzavřeli v kostele.Tak teď je i církevní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.