Eva Herzigová (34): Tohle je Jiřík, můj kapitán… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Eva Herzigová (34): Tohle je Jiřík, můj kapitán…

Tatínek Gregorio, malý Jiřík a maminka Eva.
Tatínek Gregorio, malý Jiřík a maminka Eva.

PAŘÍŽ – Nenajdeme moc maminek, které by byly ochotny odhalené pózovat jen pár dnů před porodem, tím méně mezi modelkami. Krásná Češka Eva Herzigová (34) je ale světlou výjimkou. Ještě pár dní před porodem zářila štěstím.


„Bylo to prostě nejlepší těhotenství všech dob,“ říká s trochou nadsázky Eva, která 1. června přivedla na svět své první miminko, syna George, tedy Jiříka. Nejznámější Češka na světě, kterou proslavila podprsenka Wonderbra, která teď coby topmodelka denně vydělá v průměru 950 000 Kč a která vtrhla i do světa filmu a návrhářství, prožívá v nové roli maminky nejšťastnější měsíce svého života…

■ O porodu…

Malý George se narodil v Paříži a vážil 4,5 kila. U porodu Evy byl i Gregorio, francouzský přítel Evy, s nímž chodí už šest let. V Paříži Eva rodila i přesto, že jinak už léta žije v Londýně. Pár si k porodu přineslcédéčko Janis Joplin. Aby se vyhnula největší bolesti, zažádala o epidurální injekci. A její první dojem po porodu? „Wow! Je tohle fakt doopravdy?“ vykřikla jsem na celý sál, když to začalo. „No, doufala jsem, že budu mít situaci o něco lépe pod kontrolou. Ale v podstatě se mi to všechno vymklo z rukou,“ vzpomíná teď s úsměvem.

■ O starostech…

Kliknutím zvětšete„Kapitánem lodi se stal malý George, to on vydával rozkazy.“ Eviny pocity po porodu se zkrátka příliš nelišily od toho, co prožívají ostatní maminky. „První dny pak byly extrémně vyčerpávající. Skoro nic jsem najednou nestíhala. Osprchovat se, zatelefonovat kamarádce... Bylo opravdu těžké najít si alespoň pět minut pro sebe. Jiřík byl tak maličký. A já jsem se o něj opravdu hodně bála a bedlivě ho hlídala, aby se mu nic nestalo.“ Jiřík ale roste jako z vody. A své krásné mamince se začíná čím dál více podobat. Už teď je jasné, že po ní zdědil nádherně bleděmodré oči.

■ O hubnutí…

„Vůbec jsem nešílela z toho, že po porodu nemám postavu snů. Byla jsem v pohodě a nestresovala jsem se tím, že musím rychle zhubnout. Naopak, těhotenské bříško mi zpočátku hrozně chybělo,“ směje se šťastná Eva. Zpátky na svou původní váhu se Eva dostala v rekordní době čtyř měsíců.

■ O vybírání jména…

George Edoardo Marsiaj dostal svá jména podle obou dědečků. „Vlastně jsem nejprve nechtěla dát svému miminku běžné jméno. Vybírala jsem ze zvláštních a starých jmen. Pak jsem si ale uvědomila, že chci nějakým způsobem navázat na minulost. A bylo rozhodnuto. Tím, že jsme mu dali jména po dědečcích George (tedy Jiří) a Edoardo, jsme prostě neporušili tradici.“

■ O výchově…

„Teď skoro denně telefonuji do Čech. Chci, aby Jiřík vždy stál oběma nohama na zemi. Tím myslím, že i pro mě, jako pro holku z bývalé komunistické země, bylo velmi těžké nenechat se rozmazlit tím přepychem, diamanty a perlami, které jsem na sobě měla při focení pro časopisy nebo luxusním Concordem, který přistál jen kvůli mně. Člověk musí respektovat sebe i druhé a nenechat se rozmazlit.“

■ O Gregovi…

Kliknutím zvětšeteJejím přítelem je italský podnikatel Gregorio Marsiaj (30). Potkali se v září 2001 a může za to náhoda. Evino letadlo do New Yorku totiž kvůli hrozbě teroristických útoků muselo nouzově přistát v Itálii…
Podle Eviných slov je Gregorio pravý parťák do nepohody. „Když se Jiřík ozve v pět ráno, někdy vrhnu na Grega prosebný pohled, který znamená „Pochovej ho ty.“ Takže Greg pak Jiříka opatrně vezme do náručí a společně většinou usnou u televize. Často mi říká, že jsem ta neúžasnější žena na světě.“ Početí miminka si pečlivě naplánovali. Ačkoliv spolu mají krásný vztah, na manželství nepomýšlejí. „Láska je tichá. Je to o kompromisech a dávání se, o stejné vlnové délce. Nepotřebuji na ni papír,“ říká. Stále má na paměti nepovedené manželství s bubeníkem kapely Bon Jovi Tikem Torresem, s nímž se rozvedla po necelých dvou letech.

■ O roli mámy…

„Na svou práci se teď dívám jinak. Nechci promarnit ani jedinou vteřinku. Víc si vybírám. Chci trávit co nejvíc času s rodinou. Ale nemyslím si, že by se ze mě mohla stát typicky česká hospodyně u plotny. Jsem zvyklá být 20 let pořád v jednom kole. Práce mě uklidňuje a dodává mi rovnováhu.“

■ O kariéře...

Práce modelky Evu už dávno plně neuspokojuje. Čím dál více fušuje i do herectví. Sice odmítla nabídku točit poslední film Stenleyho Kubricka Eyes Wide Shut, ale zahrála si v jiných snímcích. Jejím posledním projektem je poloautobiografický příběh, z něhož by chtěla vytvořit film, který bude také režírovat. „Ano, je to příběh inspirovaný mým životem,“ netají se krásná Češka. Svět modelingu a svět filmu. Jde to vůbec dohromady? „Není v tom velký rozdíl. Oboje je o tom, že propůjčujete své tělo a svůj obličej. Vlastně ano, jeden rozdíl tu je: u filmu si člověk vydělá míň! Ale zase se setká s mnoha výjimečnými lidmi,“ tvrdí Eva, která se teď věnuje i návrhářství. Je podepsána pod kolekcí módního plážového oblečení.

■ O dalších dětech...

Jiříkovi prý určitě pořídí další sourozence. „Samozřejmě. Přála bych si holčičku, ale jestli to bude zase kluk, nezbude, než zkusit to ještě do třetice,“ směje se šťastná maminka.


Autor: (šum)
Foto Isifa, ČTK, Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.